Regionální soutěž s nadregionálním významem

obrazek
10. ledna 2005 11:38, aktualizováno 10:38, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve středu 12. ledna se v sále Domu kultury Inwest na Americké třídě v Plzni koná od 9.00 do 16.00 hodin IX. ročník regionální soutěže pro žáky oborů aranžér – aranžérka, kadeřník – kadeřnice, kosmetička, dámská krejčová a oděvnictví, kuchař – číšník, prodavač – prodavačka, provoz služeb.

Pořadateli této soutěže, která se koná pod záštitou 1. náměstka hejtmana Plzeňského kraje MVDr. Václava Červeného, je ISŠŽ Plzeň, SOŠ a SOU obchodní Plzeň, SOU Domažlice a zúčastněné střední odborné školy a učiliště[1].

Jedná se o jedinečnou soutěž středních škol a učilišť převážně z Plzeňského kraje, kde žáci a studenti předvádějí na  profesionální úrovni vše to, co se ve svém oboru naučili ve škole. Jejich výkony upoutají nejenom přihlížející spolužáky a rodiče, ale také přítomnou veřejnost, která má možnost zdarma se této přehlídky dovedností doplněné řadou soutěží zúčastnit. Takovou akci jistě přivítají i rodiče žáků vycházejících základní školu, kteří se rozhodují, na které škole budou jejich dítka pokračovat ve svém studiu.



[1] Spolupořádající školy: SOU Domažlice, SOU, OU a U Horažďovice, SOU, OU a U Horní Bříza, ISŠ Cheb, SOŠ obchodu a hotelů Karlovy Vary, ISŠ Klatovy, SOU potravinářské a služeb Klatovy, SOŠ, OU a U Kynšperk nad Ohří, SOU služeb Litvínov – Hamr, 1. soukromé SOU drogistické Mariánské Lázně, SOU Mariánské Lázně, SOU zemědělské Oselce, ISŠž Plzeň, OU a Praktická škola Plzeň, SOU energetické a elektrotechnické Plzeň, Hotelová škola a SOU gastronomické Plzeň, SOŠ a SOU obchodní Plzeň, SOU potravinářské Plzeň, SPŠ a SOU strojnické Plzeň, SOŠ ochrany osob a majetku Plzeň, SZŠ a VZŠ Plzeň, SOU lesnické a zemědělské Rokycany, SOU Rokycany, ISŠ a U Stod, SOU Strakonice, SOU a OU Sušice

Soubory ke stažení