Regionální soutěž s nadregionálním významem

obrazek
05. ledna 2006 10:32, aktualizováno 09:32, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve čtvrtek 12. ledna se pod záštitou 1. náměstka hejtmana Plzeňského kraje MVDr. Václava Červeného koná od 9.00 do 16.00 hodin v sále Domu kultury Inwest na Americké třídě v Plzni jubilejní X. ročník regionální soutěže pro žáky oborů aranžér, kadeřník, kosmetička, kuchař – číšník, prodavač, provoz služeb a pro žáky oděvních oborů.

Pořadateli této soutěže je Integrovaná stření škola živnostenská Plzeň, SOŠ a SOU obchodní Plzeň, SOU Domažlice a zúčastněné střední odborné školy a učiliště[1].

Jedná se o jedinečnou soutěž středních škol a učilišť převážně z Plzeňského kraje, kde žáci a studenti předvádějí na  profesionální úrovni vše to, co se ve svém oboru naučili ve škole. Jejich výkony upoutají nejenom přihlížející spolužáky a rodiče, ale také přítomnou veřejnost, která má možnost zdarma se této přehlídky dovedností doplněné řadou soutěží zúčastnit. Takovou akci jistě přivítají i rodiče žáků vycházejících základní školu, kteří se rozhodují, na které škole budou jejich dítka pokračovat ve svém studiu.

Bližší informace o proběhlých ročnících soutěže naleznete na webových stránkách pořádající školy www.issziv.cz.



[1] Spolupořádající školy: SOU Domažlice; SOU, OU a U Horažďovice; SOU, OU a U Honí Bříza; SOŠ obchodu, provozu hotelů a SOU s.r.o. Karlovy Vary; SZŠ Klatovy; ISŠ Klatovy; SOŠ, SOU a U Kynšperk nad Ohří; SOU služeb Litvínov; SOU Mariánské Lázně; soukromé SOU drogistické Mariánské Lázně; SOU Oselce; SOU, OU a PŠ Planá u Mariánských Lázní; OU a PŠ Plzeň; ISŠž Plzeň; SOŠ a SOU obchodní Plzeň; SPŠ strojnické a SOU strojírenské Plzeň; SOŠ ochrany osob a majetku s.r.o. Plzeň; SZŠ a VZŠ Plzeň; Hotelová škola a SOU gastronomické Plzeň; SOU energetické Plzeň; SOŠ zahradnická s.r.o. Plzeň; SOU lesnické a zemědělské Rokycany; SOU Rokycany; ISŠ a U Stod; SOU Strakonice; SOU obchodu a služeb Teplice; SOU, OU a U Toužim