Regiontour 2005

obrazek
09. prosince 2004 15:46, aktualizováno 14:46, Mgr. Jana Filípková
  

 

            Již tradičně se v termínu od 13. do 16. ledna 2005 bude v Brně konat veletrh cestovního ruchu Regiontour 2005. Plzeňský kraj bude na svém stánku v rámci své prezentace již potřetí představovat produkty cestovního ruchu týkající se našeho kraje.

Stejně jako v minulých dvou letech bude mít Plzeňský kraj společný stánek s krajem Jihočeským.  Realizaci expozice opět zajišťuje firma Bent z Českých Budějovic.

Podoba plzeňsko - jihočeské  expozice byla ve spolupráci s firmou BENT s.r.o. z Českých Budějovic pro rok 2005 částečně změněna a zmodernizována. Charakteristickým prvkem je nadčasovější vzhled, který koresponduje s novými trendy ve světovém výstavnictví. Projevilo se to v celkovém zaoblení, využití neónového osvětlení, bylo zrušeno patro nad centrálním zázemím a odstraněny dva poutače v podobě balónů. Původně zelené ladění vystřídala kombinace barev modré a stříbrné.

Stánek o celkové ploše 260 m2 najdete v pavilonu B pod číslem 063. Plzeňský kraj bude mít k dispozici 140 m2, Jihočeský kraj 120 m2. Výstavní plocha je rozdělena do tří částí – centrální část, která spojuje expozici Plzeňského a Jihočeského kraje symbolizuje společnou přírodní oblast Šumavu.

Prostor v rámci expozice Plzeňského kraje byl stejně jako v minulých letech nabídnut dalším spoluvystavovatelům z řad obcí, mikroregionů a dalších subjektů, takže návštěvníci se budou moci blíže seznámit s oblastmi: Klatovsko – Chudenicko, Severní Plzeňsko, Sušicko – Kašpersko, Rokycansko – Zbirožsko, Pošumaví, Domažlicko, Horšovskotýnsko, Tachovsko či s městem Plzní. Z podnikatelské sféry jmenujme např. firmu Doznač, která je realizátorem  dopravního značení kulturních památek. Ze zahraničních partnerů Plzeňského kraje bude návštěvníkům ve formě propagačních materiálů představena italská provincie Bergamo a oblast Northamptonu ve Velká Británie.

První dva dny veletrhu jsou určeny odborné veřejnosti, víkend pak patří všem, kteří se zajímají o cestovní ruch v konkrétních oblastech České republiky i ve světě. Ve dnech pro odborníky bude na části stánku Plzeňského kraje instalována plazmová obrazovka, která bude k dispozici pro prezentaci všech spoluvystavovatelů pro názornější přiblížení jednotlivých oblastí Plzeňského kraje.

Na stolech PK se návštěvníci poprvé setkají s novou řadou propagačních materiálů připravených Krajským úřadem PK, které podrobně rozvádějí témata z image prospektu "Přijďte a prožijte", který je proveden v pěti jazykových mutacích (čeština, angličtina, němčina, italština a ruština) a letos na podzim získal 2. místo v kategorii „Nejlepší cizojazyčný propagační materiál kraje“ v soutěži „Náš kraj 2004“.

K ochutnání bude tradiční šumavská bramboračka, bramborová buchta či škvarkové placky. Hořký mok dodaný Plzeňským Prazdrojem, tak typický pro náš kraj, se bude čepovat ve „Švejkově hospodě“, jehož atypická dřevěná realizace bude příjemným oživením prostoru plzeňského stánku. Provoz této improvizované hospůdky i celkový catering po celou dobu trvání veletrhu bude zajišťovat firma Daos Plus s. r. o. Přímo v rámci expozice budou moci návštěvníci pozorovat šikovné ruce řezbáře Stanislava Caisla vyrábějící dřevěné tzv. skašovské hračky.

„Věřím, že i další doprovodný program bude milým překvapením a přiláká laickou i odbornou veřejnost ke stánku přibližující krásy a zajímavosti Plzeňského kraje“, prozradila náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Mgr. Olga Kalčíková.

 

            Přijďte nás navštívit do pavilonu B na stánek 063. Těšíme se na Vás.