Rekonstrukce Chotiměřského oltáře je dokončena

obrazek
28. července 2010 08:16, aktualizováno 07:16,

V úterý 27. července 2010 byl slavnostně předán Muzeu Chodska v Domažlicích nově opravený Chotiměřský oltář. Unikátní barokní oltář z poloviny 18. století prošel během posledních dvou let rozsáhlou rekonstrukcí. Vzácný oltář byl původně umístěn v kapli sv. Jana Nepomuckého v Chotiměři u Blížejova a nyní jej návštěvníci mohou vidět v Muzeu Chodska v Domažlicích. Celé dílo se skládá z hlavního oltáře a dvou bočních oltářů sv. Marie Magdaleny a sv.Anny.

Na slavnostním předáni byli přítomni restaurátoři díla, člen Rady Plzeňského kraje Václav Koubík a zástupci krajského úřadu i Muzea Chodska v Domažlicích.

Rekonstrukce Chotiměřského oltáře byla financována z prostředků Evropského hospodářského prostoru tzv. Norských fondů v rámci programu Zlepšení péče o movité kulturní dědictví Plzeňského kraje.

radní PK pro oblasti kultura, památková péče a cestovní ruch Václav Koubík a vedoucí Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Alena Svobodová u hlavního oltáře obrazu Všech svatých

detail bočního oltáře

David Fiala, majitel a ředitel aliéru, který provedl veškeré restaurátorské práce při popisu postupu prací redaktorovi ČT