Seminář Podnikatelské příležitosti v Lotyšsku

04. dubna 2006 15:49, aktualizováno 14:49,

S myšlenkou uspořádat v Plzeňském kraji tento seminář, který bude věnován možnostem podnikání v Lotyšsku, přišla Česko-baltská obchodní komora. S Lotyšskem navázal Plzeňský kraj kontakty již v minulém roce. Poprvé to bylo v dubnu, kdy zástupci Plzeňského kraje a Hospodářské komory Plzeň navštívili Lotyšsko. Poté na podzim v říjnu 2005 přijeli zástupci lotyšských měst do našeho kraje, a to u příležitosti konání veletrhu cestovního ruchu.

Seminář pořádá Plzeňský kraj společně s Hospodářskou komorou. Náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Olga Kalčíková k tomuto uvádí: „Jsem velice ráda, že služební cesta představitelů Plzeňského kraje do Lotyšska v minulém roce má již několik konkrétních výstupů a tento seminář je jedním z nich“.

Na semináři vystoupí velvyslankyně Lotyšské republiky v České republice, zástupce velvyslanectví České republiky v Lotyšsku, zástupce agentury Czech Trade v Lotyšsku, ředitel Česko-baltské obchodní komory, obchodní rada v Lotyšsku a další.

 

Program semináře:

14.00     zahájení – přivítání hostů

14.02     úvodní slovo velvyslankyně Lotyšska, J.E. Iveta Šulca

14.10     přivítání zástupcem Plzeňského kraje

14.20     přivítání zástupcem Krajské hospodářské komory

14.30     výsledky obchodní bilance mezi Českou republikou a Lotyšskem a přiblížení podnikatelského prostředí v Lotyšsku – velvyslanectví ČR Ing. Ludmila Jánočková

14.45     konkrétní obchodní příležitosti a poptávky na lotyšském trhu – Czech Trade Ladislav Kubizňák

15.00     představení Hospodářské komory –  ředitel Ing. Tomáš Kuták

15.10      seznámení s připravovanými akcemi a možnostmi prezentace na misích a veletrzích v Pobaltí – Czech Baltic Chamber of Commerce Mgr. Petr Rachůnek

15.25     diskuse, konkrétní dotazy, jednání

Coffee Break

 

Účast je bezplatná – na semináři nebude vybírán žádný účastnický poplatek