Setkání dětských světů s Plzeňským krajem

obrazek
08. září 2011 15:59, aktualizováno 14:59,

Plzeňský kraj připravil den plný zábavy pro děti z dětských domovů, rehabilitačních dětských ústavů, léčeben, pro děti s handicapem i bez něj. Stovky dětí si užily nafukovací atrakce, hudební vystoupení a ukázky záchranářů, hasičů, psovodů nebo ukázky sebeobrany.

„Dnešní setkání Plzeňský kraj uspořádal všem dětem pro radost. Akce je také velkým poděkováním vychovatelkám, učitelkám a všem, kteří se o děti v našich krajských zařízeních starají. Přeji všem hodně zábavy,“ řekl při úvodním pozdravu hejtman Milan Chovanec. Cílem setkání plného hudby, zábavy a poučení, které se uskutečnilo v areálu Techmania Science Center v Plzni bylo prolomit bariéry mezi dětskými světy. Při zábavě se smazaly hranice mezi dětmi handicapovanými a zdravými a všechny si společně užívaly dílnu zručnosti, cirkusový ateliér a dokonce si vyzkoušely jaké je být pěveckou nebo taneční hvězdou na hlavní scéně. „Podobná setkání jsou pro děti přínosná. Děti z domovů se mezi sebou rády setkávají a udržují přátelství. Navíc je to pro ně příležitost, jak předvést co umí a co nového se naučily,“ dodává zástupkyně ředitelky DD Domino Dagmar Frouzová.

Představily se zde soubory dětských domovů Domino Plzeň, Milíře, Staňkov, Kašperské hory a Planá. Na hlavní scéně dále vystoupili Václav Upír Krejčí, zpěvačka Míša Nosková nebo skupina Kašpárek v rohlíku. Velký úspěch u dětí sklidili také členové hasičského sboru se svými ukázkami, stejně jako záchranáři a policisté. Dětem se líbila nejen jízda na Segwayi, ale také prohlídka služebního vozu a ukázka výcviku služebního psa.

Při slavnostním zahájení celé akce předal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec  šek v hodnotě 250 tisíc korun sdružení Lions Club Plzeň Bohemia na zakoupení přístroje, který bude sloužit k provádění bezplatného screeningového měření zraku předškolních dětí v mateřských školách v rámci projektu Lions Eye -Lví očko.

Po skončení zábavy v Techmanii odvezly děti z dětských domovů Plzeňského kraje autobusy do multikina Cinema City na film Šmoulové 3D.

hejtman Milan Chovanec s dětmi v Techmanii

hejtman předává šek prezidentce sdružení Lions Club Plzeň Bohemia Emilii Štěpánkové a garantce projektu Lví očko Janě Flanderové

Václav Upír Krejčí baví děti