Setkání na téma Rozvoj průmyslu, dopravy a zdravotnictví

obrazek
25. května 2010 15:11, aktualizováno 14:11,
V konferenčním a společenském centru Secese v areálu Plzeňského Prazdroje, a. s. se za účasti Milady Emmerové konalo první z cyklu regionálních setkání s názvem EURO Municipal pořádané vydavatelem týdeníku Euro. Jedná se o společenské setkání zástupců krajské a místní samosprávy s představiteli významných regionálních firem, jehož cílem je řešení klíčových otázek v kraji a navázání a prohlubování kontaktů.  

 

Po úvodním příspěvku ministra průmyslu a obchodu ČR Vladimíra Tošovského vystoupila hejtmanka Plzeňského kraje se svým projevem z oblasti zdravotnictví. Seznámila přítomné hosty s koncepcí a strategií zdravotnictví Plzeňského kraje, kde dostupnost, kvalita a efektivita přestavují hlavní pilíře zdravotní péče. Upozornila dále na problém s masivním navýšením objemu léčiv v ČR a na negativní vliv zahraničních farmaceutických firem na český lékárnický průmysl.

 

Po projevu paní hejtmanky následovala diskuse s přítomnými hosty týkající se otázek a problémů systému zdravotnictví v České republice. 

Mezi dalšími řečníky regionálního setkání nechyběli Michal Sedláček, 1. náměstek ministra pro evropské záležitosti, Petr Rund, náměstek primátora města Plzně a Jiří Kaňák, ředitel odboru veřejného a komunálního sektoru PPF Banky.

 

regionální setkání EURO Municipal

 

Milada Emmerová a Vladimír Tošovský

 

hejtmanka Plzeňského kraje při svém projevu