Setkání starostů Domažlice

obrazek
11. března 2011 18:08, aktualizováno 17:08,

Druhé letošní výjezdní zasedání Rady Plzeňského kraje (RPK) se konalo na radnici v Domažlicích. Celodenní program členové RPK  završili na SOU Domažlice setkáním se starosty okresu Domažlice.
Tradičního setkání se starosty se zúčastnili také poslanci, krajské vedení Policie ČR, HZS PK, ale i zástupci hospodářských komor, Rady odborů, úřadů práce a další.
Členové RPK s hejtmanem Milanem Chovancem v čele starosty informovali o hospodaření, aktivitách a plánovaných projektech ve svých gescích.
Jsem rád , že jste přijali pozvání na dnešní setkání v tak hojném počtu.Jsme připraveni vám zodpovědět vaše dotazy a pomoci vám s případnými aktuálními problémy, “řekl na úvod Milan Chovanec.
Plzeňský kraj se snaží řešit situaci na krajských komunikacích, prioritně tam, kde zima napáchala největší škody.
„Základní údržba po zimě bude provedena také na silnicích ve vašem okresu, například na silnici třetí třídy u Ždánova, kde již byla schválena část oprav za 5 milionů v rámci celkových oprav za 50 milionů, “ vyčíslil starostům investiční akce náměstek Jaroslav Bauer, který informoval i o dalších stavbách na okrese. Zahájena byla například výstavba přeložky Hájek, rekonstrukce silnice II/197 Hor.Týn-Srby za 26 milionů, Klenčí –Lísková za 85 milionů, nebo průtah obcí Krchleby.
Starostové si dále odnesli informace o projektu Regionální komunikační infrastruktura Plzeňského kraje CamelNET.  Krajská komunikační infrastruktura je optická datová síť včetně příslušných aktivních prvků v uzlových i koncových bodech (objektech), které jsou do sítě připojeny. Cílem je propojit veškeré významné lokality v Plzeňském kraji (zejména obce s rozšířenou působností a další města) a všechny objekty Plzeňského kraje a jím zřizovaných organizací.
Další setkání starostů s Radou Plzeňského kraje se koná v Tachově 21.4.2011.

radní Petr Smutný informuje starosty

setkání starostů se zúčastnilo bezmála 80 zástupců měst a obcí