Sklárna Stölzle zaměstná 180 lidí

obrazek
15. října 2010 13:01, aktualizováno 12:01,

Sklárna Stölzle-Union slavnostně otevřela zrekonstruovaný závod v Heřmanově Huti na severu Plzeňska. Investice do obnovy a rozšíření výrobních linek po loňských Vánocích požárem poničených provozů činí 700 milionů korun. Slavnostního otevření se zúčastnil vedle řady zahraničních hostů také náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.
„Jsem rád, že v době krize jsou i firmy, které dokáží investovat i do podniku, který nedavno málem lehl popelem. Takových podniků, které dají práci nezanedbatelnému počtu lidí a navíc spolupracují s obcí, si velmi vážím. Plzeňskému kraji bych přál, aby podobných firem i se zahraniční účastí bylo více,“ dodal v úvodním proslovu náměstek Grüner.
Podnik zaměstnává 170 lidí a od listopadu doplní stav o dalších 10. Několik zaměstnanců sem přijali ze sousední sklárny SHH. Tento výrobce nápojového skla skončil loni v červnu a propustil 72 lidí. Většina pracovníků je z obce Heřmanova Huť a nejbližšího okolí. Firma a obec nyní společně připravují stavbu příjezdové komunikace za 15 milionů Kč, aby kamiony nejezdily přes centrum.

                                                    

farář Stanislav Uhlíř s tlumočníkem

náměstek Ivo Grüner při úvodní řeči

slavnostní otevření haly

hala po požáru 2009

sklárna po rekonstrukci