Slavnostní otevření nově zrekonstruovaného náměstí T.G.M. v Dobřanech

obrazek
27. dubna 2010 14:12, aktualizováno 13:12,
   

V pátek 23.4.2010 v 11.00 h se konalo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného náměstí T.G.M. v Dobřanech za účasti náměstka hejtmanky PK Ivo Grünera a radních Dagmar Terelmešové, Petra Smutného, Václava Koubíka a dalších představitelů Plzeňského kraje.

Rekonstrukce historického náměstí v Dobřanech probíhala od prosince roku 2007 a byla financována za podpory Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, tedy prostředků Evropské unie, České republiky a rozpočtu města Dobřany. Celkové náklady se vyšplhaly na 50 000 000,-Kč.

Dobřanské náměstí je hlavní součástí městské památkové zóny a jeho rekonstrukce byla projektově připravována od roku 2004. Celý projekt byl jednou z nejnáročnějších investičních akcí města Dobřany co se týká technické realizace a rovněž investiční náročnosti.

„Nestává se tak často, abychom byly svědky takových akcí, jako je rekonstrukce náměstí. Svým rozsahem jde o třetí největší projekt, který byl v našem městě realizován. Domnívám se, že významně přispěje ke zvýšení kvality života obyvatel a k samotné atraktivitě města,“ uvedl starosta Dobřan Jaroslav Sýkora.

Slavnostního otevření náměstí a přestřižení pásky se zúčastnili starostové partnerských měst města Dobřany, starostové města Brežice (Slovinsko), města Obertraubling (Spolková republika Německo) a obce Dobřany v Orlických horách (ČR).

Program pro veřejnost končil slavnostním prvním nasvícením nové kašny  a slavnostním ohňostrojem. 
                                  

                           Václav Koubík a Václav Votava

                          Marek Sýkora a Petr Smutný

                                   Křest nové kašny