Slavnostní otevření zrekonstruované silnice ve Kdyni

25. srpna 2004 07:19, aktualizováno 06:19,
 

Ve středu 25. července ve 14.00 hodin byla za účasti hejtmana Plzeňského kraje Petra Zimmermanna slavnostně otevřena rekonstruovaná silnice II. třídy II/184 ve Kdyni v úseku Starokdyňská ulice.

 

Jedná se o průtah směrem k novému domovu důchodců, Korábu a Chudenicím. Rekonstruovaný úsek byl následkem dřívějšího zatížení armádní technikou a zásahů do silničního tělesa ve velmi špatném stavu. Nový asfaltový povrch nahradil nerovnou dlažbu. Kompletní investice zahrnovala nejen samotnou rekonstrukci komunikace v hodnotě 14,5 mil. Kč, kterou financoval Plzeňský kraj ze svého rozpočtu. Součástí akce byl i zcela opravený pás místní komunikace pro pěší i cyklisty, parkovací místa a stylové veřejné osvětlení. Město Kdyně rovněž provedlo položení nových inženýrských sítí. Celkový podíl města činil dalších 14,5 mil. Kč. Na položení nového kanalizačního řadu město obdrželo dotaci z rozpočtu Plzeňského kraje ve výši 629 tis. Kč.

 

Rekonstrukce úseku ve Starokdyňské ulici patří svým rozsahem mezi největší ukončené akce na komunikacích II. třídy financované z rozpočtu Plzeňského kraje. Z celkově plánovaných akcí, provádějících Správou a údržbou silnic Domažlice je v letošním roce již 7 ukončeno. Finanční rozsah všech plánovaných akcí přesahuje 32 mil. Kč, což tvoří v dosavadní historii této organizace spravované krajem rekordní částku. Plzeňský kraj je v mezikrajském srovnání na l. místě ve financování oprav komunikací z vlastního rozpočtu. V roce 2002 převzal kolem 4,5 tis. km krajských komunikací v zanedbaném stavu. Vysoké investice v posledních třech letech se začínají projevovat již v nově opravených úsecích a průtazích obcí, které byly poškozeny především výstavbou inženýrských sítí.

 

                               

                                  Zleva: Radní Pavel Stelzer, hejtman Petr Zimmermann, náměstek hejtmana

                                                             Vladislav Vilímec a ředitel SÚS Domažlice Josef Šimánek.