Slavnostní zahájení provozu na rekonstruované ul. Zámecká ve Spáleném Poříčí

obrazek
13. července 2011 09:03, aktualizováno 08:03,

Dnes byl ve Spáleném Poříčí slavnostně zahájen provoz na nově zrekonstruované Zámecké ulici. Plzeňský kraj přispěl na rekonstrukci částkou přibližně 4 miliony korun. Hejtman Milan Chovanec i jeho náměstek pro dopravu Jaroslav Bauer ocenili přínos stavby pro občany Plzeňského kraje. Rekonstrukce Zámecké ulice přispěla k větší bezpečnosti provozu i samotných občanů.

„Je dobře, že se investice podařila, peníze tak poslouží k dobrým účelům a výstavba bude sloužit občanům. Přál bych si, abychom se při podobných akcích mohli potkávat častěji, “řekl hejtman Milan Chovanec při slavnostním otevření.

Stavbu projektu „Ulice Zámecká - Spálené Poříčí, stavební úpravy stavebního objektu komunikace“ provedla firma Vodohospodářské stavby s.r.o. Celkové náklady související s realizací stavby činili 28 mil. Kč. Projekt byl realizován a finančně zajištěn prostřednictvím strukturálních fondů EU v rámci ROP NUTS II Jihozápad ve výši cca 23 mil. Kč. Zbylou část financí poskytl Plzeňský kraj a město Spálené Poříčí. Stavební dílo řeší rekonstrukci komunikace o délce 870 metrů ve městě Spálené Poříčí. Dále bylo součástí stavby vybudování nového mostku, napojení okolních komunikací a vyřešení nového odvodnění, včetně provedení silničních vpustí. Rekonstrukce Zámecké ulice přispívá ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a pohybu pěších v dané části města. Realizovaná stavební akce usnadní přístup obyvatel k přilehlým nemovitostem, provozovnám služeb a zlepší dopravní napojení dotčené části města i okolních vesnic na nadřazenou státní silniční síť I. třídy – silnici I/19.

Stavba byla realizována od října 2010 do května 2011. Na rekonstrukci komunikace bude navazovat úprava chodníků financovaná městem Spálené Poříčí.

M.Chovanec, P.Čížek,J.Bauer a J.Felber

hejtman M.Chovanec a náměstek J.Bauer(uprostřed)při slavnostním přestřižení pásky

hejtman se starostou P.Čížkem a náměstkem J.Bauerem