Společnosti z Plzeňského kraje v soutěži Podnikatel roku 2010

23. února 2011 13:57, aktualizováno 12:57,

Náměstek hejtmana Ivo Grüner se zúčastnil slavnostního vyhlášení ocenění Podnikatel roku 2010 v pražském Paláci Žofín. V letošním roce se soutěže účastnili tři společnosti z Plzeňského kraje. „Jsem rád, že Plzeňský kraj měl v této prestižní soutěži své zástupce, kteří jej svými podnikatelskými úspěchy reprezentují,“ uvedl při poděkování Ivo Grüner.

 

Účastníci soutěže Podnikatel roku 2010 z Plzeňského kraje 

COMTES FHT,a.s.

zabývá se výzkumem a vývojem kovových materiálu a jejich zpracováním.

Činnost firmy je zaměřena především na aplikovaný materiálový výzkum a na výzkum technologií tváření a tepelného zpracování.

FERRUM Plzeň, s .r. o.

Prodává hutní materiál, hutní druhovýrobky a železářské zboží. Provádí dělení na přesné délky, zajišťuje dopravu a poradenství. Široký sortiment v Plzeňském kraji: trubky, jekly, profily, plechy, tyče, beton. ocel, spojovací materiál a nerezy.

ASAVET, a.s.

Nabízí asanaci, likvidaci odpadů živočišného původu. Provádí sběr, svoz a zpracování živočišných odpadů. Kafilérie pro Plzeňský, Karlovarský, Středočeský kraj a část Jihočeského kraje. Produkce, živočišný tuk a masokostní moučka.

Držiteli prestižního ocenění Podnikatel roku 2010 České republiky a celkovými vítězi se stali bratři Adam, Mariusz a Valdemar Walachovi ze společnosti WALMARK, a.s.

O soutěži Podnikatel roku
Soutěž Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year), která vybírá nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání, byla založena společností Ernst & Young ve Spojených státech amerických v roce 1986. Během své existence se rozšířila do řady zemí celého světa a v současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje již v téměř 50 zemích na šesti kontinentech. Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V roce 2011 vyhlásí společnost Ernst & Young již dvanáctý ročník této soutěže v České republice. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách www.podnikatelroku.cz.