Spolu u kulatého stolu

obrazek
06. května 2009 07:19, aktualizováno 06:19,
 

V rámci celorepublikové kampaně „Spolu u kulatého stolu“ se na Krajském úřadu Plzeňského kraje setkali zástupci mateřských center v PK s radní pro sociální věci Dagmar Terelmešovou  a zaměstnanci KÚPK. Kulatý stůl byl zaměřen na možnost vzájemné spolupráce a podpory krajského úřadu a Sítě mateřských center v Plzeňském kraji.  

 

Kordinátorka sítě mateřských center v Plzeňském kraji Mgr. Irena Macháčková v úvodní prezentaci představila mateřská centra od základních údajů až po jednotlivé kampaně a nabídku služeb. Vymezila také účel vzniku mateřských center a jejich cíle.

 

Účastníci setkání u kulatého stolu měli možnost vyjádřit svá očekávání, problémy a názory.  Ze strany zástupců mateřských center převládaly problémy s finančními prostředky a s propagací jejich činností směrem k široké veřejnosti. Zástupci Krajského úřadu PK žádali Mateřská centra o konkrétní informace o činnosti mateřských center, které by mohli poskytnout rodičům, kteří se na ně obracejí se svými problémy. 

 

Kulatý stůl, který proběhl ve velmi příjemné atmosféře, přispěl nejen k setkání a výměně názorů obou stran, k prohloubení další spolupráce, ale i ke konkrétnímu řešení některých problémů nejen v oblasti finančních prostředků a propagace.

V závěru setkání se účastníci shodli na pokračování v započaté tradici setkání u kulatého stolu.

 

   

         účastníci kampaně "Spolu u kulatého stolu"