Stane se z výstavy veletrh?

obrazek
25. srpna 2005 13:14, aktualizováno 12:14, Mgr. Jana Filípková
 

  

Plzeňský kraj se záměrem zvýšit informovanost široké veřejnosti o možnostech a propagaci cestovního ruchu v Plzeňském kraji a partnerských regionech připravuje první ročník výstavy cestovního ruchu, která se uskuteční ve dnech 20. až 22. října 2005 v Domě kultury Inwest-K na Americké třídě v Plzni.

„Jsem ráda, že se na této výstavě budou moci představit i firmy a organizace z dalších regionů Evropy, a to zejména z těch, se kterými má Plzeňský kraj partnerské a přátelské vazby. Věřím, že postupem času, kdy se tato akce bude v pravidelně opakovat a rozšiřovat, se přemění ve veletrh cestovního ruchu“, podotkla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti cestovního ruchu, marketingu a neziskových organizací Mgr. Olga Kalčíková.

O velkém zájmu mezi vystavovateli svědčí i skutečnost, že se do dnešního dne závazně přihlásilo 24 subjektů. Další potencionální zájemci se mohou přihlásit nejpozději do 31. srpna na Odboru cestovního ruchu a propagace KÚPK. Účastnický poplatek, který činí pouhých 500 korun, zahrnuje standardní výstavní plochu a bezplatnou účast na seminářích.

Součástí chystaného projektu je rozmanitý doprovodný program zahrnující např. odborné semináře a přednášky na téma:

- Projekt budování absorpční kapacity Plzeňského kraje – příprava na další programové období v EU 2007 – 2013

- Spolupráce v oblasti cestovního ruchu v celoevropském kontextu

- Potencionál cestovního ruchu v Plzeňském kraji – vize, cíle

- Strategie propagace regionu v příštím období

- Strategie cestovního ruchu v období let 2007 - 2013

„Jsem přesvědčena, že se nám podaří vytvořit informační a kontaktní platformu pro podnikatelské i nepodnikatelské subjekty, která bude přínosem pro všechny zúčastněné a široká veřejnost bude mít mj. možnost lepšího seznámení s Plzeňským krajem a s jeho partnerskými regiony“,  poznamenala Mgr. Olga Kalčíková.