Stavba roku Plzeňského kraje

obrazek
19. října 2004 14:53, aktualizováno 13:53, Mgr. Jana Filípková
  

Ve čtvrtek 21. října se hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann zúčastní slavnostních odhalení plaket „Stavba Plzeňského kraje“, které proběhne v 10.00 hodin na Americké třídě v Plzni. Plaketa bude umístěna na fasádě 9-ti podlažního objektu obchodně administrativní budovy HANNAH CZECH a.s.[1]

Druhá plaketa bude ve stejný den za přítomnosti hejtmana PK odhalena ve 13.15 hodin na budově Elektrotechnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni na Borských polích[2]. Tímto druhým odhalením bude zahájena konference „Nízkoenergetický dům“[3], která proběhne ve čtvrtek a v pátek tento týden právě v nové budově Elektrotechnické fakulty ZČU v Plzni.

 

 



[1] Autory návrhu obchodně administrativní budovy HANNAH CZECH a.s., Plzeň jsou Ing. arch. Václav Ulč a Ing. arch. Radek Dragoun z AVE architekt, a.s. Jedná se o střízlivou, svěží architekturu, která v metropoli Plzeňského kraje vhodně vyplnila proluku zástavby na Americké třídě v Plzni.

 

[2] Fakulta elektrotechnická je součástí univerzitního areálu Západočeské univerzity v Plzni na Borských polích. Autory této stavby jsou: Ing. arch. Pavel Němeček CSc. a Ing. arch. Daniel Němeček. Návrh souboru budov vychází ze základních principů elektrotechniky, typická je pro tuto stavbu funkční strohost oproštěná od zbytečných příkras.

 

[3] Podrobný program konference naleznete na webových stránkách Plzeňského kraje: http://www.plzensky-kraj.cz/article.asp?itm=17045