Stavba roku Plzeňského kraje

obrazek
21. března 2008 15:52, aktualizováno 14:52, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

 

Ve čtvrtek 27. března od 19.00 hodin se uskuteční slavnostní vyhlášení cen 5. ročníku soutěže "Stavba roku Plzeňského kraje 2007" za účasti člena Rady Plzeňského kraje Ing. Jiřího Kalisty v Malém sále Měšťanské besedy v Plzni.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje, kterou vyhlašuje Plzeňský kraj a Město Plzeň, si za dobu své existence získala prestiž a uznání jak odborné, tak laické veřejnosti.

V letošním roce je přihlášeno celkem 30 staveb. Členové odborné poroty se po bližším seznámení s jednotlivými stavebními díly rozhodli nominovat na titul „Stavba roku Plzeňského kraje 2007“ následující stavby, které jsou uvedeny v abecedním pořadí bez rozlišení kategorie:

Avalon Business Center

Bytový dům – Majerova ul.

Černice – Selská náves čp. 21 (Pivovarský dvůr)

Hotel Rous + Caffe Emily

Klatovy Pod Borem, přeložka silnice II/185

Muzeum příhraničí Kdyně

Obchodní dům Dvořák

Pavilon pro africké kopytníky v areálu ZOO a BZ

Rekonstrukce náměstí Republiky v Plzni

Rekonstrukce Plánické ul. v Klatovech

Rodinná vila „Pod Sylvánem“

 

Vítězové jednotlivých kategorií získají kromě grafických listů a uměleckého skla cenu v hodnotě 65.000,- korun, a to program pro rozpočtování včetně databáze.

 

Rostoucí počet a stoupající úroveň přihlášených staveb odráží i skutečnost, že se v Plzeňském kraji více investuje (v loňském roce soutěžilo 27 staveb, v předloňském ročníku bylo přihlášeno 20 staveb).

Soutěž je vypisována na podporu rozvoje kvalitních staveb s komplexní realizací od architektonického návrhu až po provedení řemeslného detailu.

Celkovým záměrem je prezentovat rozvoj architektury na území Plzeňského kraje  s cílem nechat se inspirovat kvalitními stavbami, které utvářejí život okolo nás.