Tajemná místa Plzeňska

obrazek
29. listopadu 2005 12:37, aktualizováno 11:37, Mgr. Jana Filípková
 

V úterý 29. listopadu od 10.00 hodin v 1. patře v Jednacím sále Zastupitelstva PK v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje v Plzni proběhlo slavnostní představení nové knihy Pavla Kozáka "Tajemná místa Plzeňska". Kniha s mottem „člověk a místo potřebují tajemno…“ je doplněna fotografiemi Marie Holečkové. Kmotrou knihy se stala náměstkyně hejtmana PK pro oblasti cestovního ruchu, marketingu a neziskových organizací Mgr. Olga Kalčíková

Kniha představuje turistické cíle Plzeňska zcela z jiného pohledu. „Jsem přesvědčena, že toulání za tajemstvími krajiny i měst, které tato knížka přináší, přiblíží čtenáři naprosto „jiný“ rozměr a věřím, že mnozí v ní naleznou nový smysl poznávání“, poznamenala Mgr. Olga Kalčíková. Po úspěchu podobných knih v jižních a středních Čechách budou mít možnost i na Plzeňsku poznávat silná energetická místa v přírodě "na vlastní kůži".

Veřejnost bude mít možnost následně hovořit s autory při autogramiádě od 12.00 do 15.00 hodin v Informačním středisku Zlaté Slunce v Prešovské ulici v Plzni.

Kniha je k dostání za 199,- Kč v síti knihkupectví (nikoli v supermarketech). V případě zájmu autoři vydají v červnu 2006 v této ediční řadě i Tajemnou mapu Plzeňska.

 

Náměstkyně hejtmana PK během slavnostního přípitku

 

Mgr. Olga Kalčíková s autorkou fotografií Marií Holečkovou

 

Mgr. Olga Kalčíková se spolunakladatelem Mgr. Marcelem Goetzem