Tisková zpráva ze schůze Rady PK

24. července 2003 09:17, aktualizováno 08:17,

Číslo schůze:         72

Datum konání:     23. července 2003

Místo konání:        Zasedací místnost Rady PK, Škroupova 18

 

 

Nemocnice s poliklinikou Rokycany - odvolání z funkce ředitele a jmenování ředitele

Rada Plzeňského kraje odvolala na vlastní žádost s účinností od 1. 8. 2003 z funkce Ing. Miroslava Duchka, pověřeného řízením zdravotnického zařízení Nemocnice s poliklinikou Rokycany. Ing. Miroslav Duchek se obrátil na Plzeňský kraj jakožto na svého zřizovatele se žádostí o rozvázání pracovního poměru a odstoupení z výběrového řízení na obsazení do funkce ředitele.

Zároveň Rada Plzeňského kraje jmenovala ředitele Nemocnice s poliklinikou Rokycany a to na základě výběrového řízení na obsazení do funkce ředitele této nemocnice, které proběhlo dne 18. června 2003. S účinností od 1. srpna 2003 byl ředitelem nemocnice jmenován Ing. Vladimír Gabriel.

Radní kraje také vzali na vědomí souhlas Rady města Rokycany na poskytnutí půjčky Nemocnici s poliklinikou v Rokycanech a schválili uzavření smlouvy o úvěru či půjčce do maximální výše 6 miliónů korun.

 

 

Dále Rada Plzeňského kraje:

jmenovala Mgr. Alici Kozákovou do funkce ředitelky Základní školy a Mateřské školy při Fakultní nemocnici v Plzni

 

jmenovala hodnotící komisi pro posouzení projektů na dotace z „Programu předcházení sociálního vyloučení v romských komunitách a odstraňování jeho důsledků“. Krajský úřad Plzeňského kraje obdržel dopis z Ministerstva financí o uvolnění účelové dotace ve výši 100.000,- Kč na realizaci tohoto programu.

 

vybrala jako nejvhodnější nabídku na veřejnou zakázku „Image prospekt 2003“ nabídku firmy Ing. Ladislav Řežáb – KLETR. Tato nabídka byla komisí jednomyslně vybrána jako nabídka nejvhodnější. Image prospekt Plzeňského kraje je určen především pro oblast cestovního ruchu a turistiky a bude vydán v českém jazyce a cizojazyčných mutacích (jazyk anglický, německý, ruský, italský).