Tiskové prohlášení hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Petra Zimmermanna

14. ledna 2008 18:13, aktualizováno 17:13,

Tiskové prohlášení hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Petra Zimmermanna pro tiskovou konferenci konanou v Plzni v budově krajského úřadu dne 14. ledna roku 2008.

1. Rozhodl jsem se k dnešnímu dni oznámit, že se nebudu ucházet o znovuzvolení hejtmanem Plzeňského kraje v krajských volbách na podzim letošního roku. Dospěl jsem k přesvědčení, že dodržím svá slova, že výkonné funkce v politice by měly být časově omezeny na dvě po sobě jdoucí funkční období, tak jako je tomu v mnoha demokratických zemích. Chtěl bych též odejít včas a „přestat v nejlepším“.

Nemohu také ale, s ohledem na svá vyjádření pro tisk z konce loňského roku, ani zastírat, že podpora mé případné opětovné kandidatury na pozici hejtmana kraje ze strany vedení Občanské demokratické strany v Plzni není taková, abych mi umožnila se o ni znovu ucházet.

2. Chtěl bych u příležitosti tohoto svého prohlášení poděkovat všem svým spolupracovníkům, přátelům a všem těm, kteří při mně stojí a stáli. Jsem přesvědčen, že za sedm let se nám společně podařilo vybudovat v Plzeňském kraji fungující instituce bez toho, abychom se zadlužovali či budovali „pomníky“ za peníze daňových poplatníků. V této práci a v tomto směru chci  pokračovat až do konce tohoto volebního období.

3. Přeji Občanské demokratické straně v Plzni a v Plzeňském kraji, aby na kandidátní listinu pro nadcházející krajské volby vybrala ty nejlepší a nejdůvěryhodnější kandidáty a aby v krajských volbách obhájila pozice ODS v Plzeňském kraji a pokračovala v námi započaté cestě. Přeji si, aby se totéž podařilo ODS v celé republice v podzimních krajských i senátních volbách.

Petr Zimmermann, v.r.