Tiskové prohlášení k jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
07. července 2011 13:53, aktualizováno 12:53,

Dnes zasedala na KÚPK Bezpečností rada Plzeňského kraje, kterou svolal hejtman Milan Chovanec. Důvodem zasedání Bezpečností rady PK byla informace o uzavření celé nové stavby obchvatu Třemošné, kterou obdrželo ŘSD z veřejných zdrojů (nejedná se o doručené soudní rozhodnutí). To by přineslo i zásadní změnu v dopravě minimálně v této oblasti a došlo by i k ohrožení provozu některých průmyslových podniků (Čepro, ZO OS KOVO Škoda jaderné strojírenství a dalších). Bezpečnostní rada vzala na vědomí informaci z ŘSD, Policie ČR, HZS PK, ZZS PK a Odboru dopravy KÚPK. Rada vyzvala ŘSD, aby dle zákona požádala KÚPK-odbor dopravy o stanovení objízdné trasy - v případě, že obdrží usnesení soudu, které se bude shodovat s dostupnými informacemi z veřejných zdrojů. Tato objízdná trasa bude stanovena v rámci správního řízení v zákonné lhůtě.
„Doufám, že zvítězí zdravý rozum. Uděláme vše proto, aby byla celá situace zdárně a rychle vyřešena. Naděje vkládám do pondělního jednání, kterého se zúčastní všechny zainteresované strany včetně zástupců občanského sdružení Orlík Třemošná,“ uvedl hejtman Milan Chovanec.
ŘSD i Plzeňský kraj po obdržení usnesení budou informovat Obvodní soud pro Prahu 4 o všech negativních důsledcích, které výkon jeho rozhodnutí přinese.
Do doby určení objízdné trasy ve správním řízení nebude obchvat Třemošné uzavřen.