Turnaj dětských domovů v sálové kopané

obrazek
26. dubna 2007 14:58, aktualizováno 13:58, Mgr. Jana Filípková
 

 

Dětský domov DOMINO Plzeň[1] pořádá ve dnech 20. – 21. dubna 2007 XIII. ročník mezinárodního turnaje dětských domovů v sálové kopané.

Děti nesoutěží pouze ve fotbale, ale i ve stolním tenise, stolní kopané a šipkách. Volné chvíle mezi soutěžemi mohou děti vyplnit počítačovými hrami, takže celkový počet zúčastněných se bude pohybovat mezi 220 a 250 dětmi.

Patronem turnaje je od roku 1994 zástupce úřadu starosty třetího městského obvodu v Plzni. Nejedná se pouze o formální přátelství, ale o vydatnou pomoc morální a finanční i organizační zabezpečení soutěže.

Na vytvoření příjemné atmosféry na sportovišti se podílí celá řada sponzorů – někteří zajistí stravování, jiní dodají hodnotné ceny a zaplatí noclehy.

Setkání mladých sportovců z dětských domovů není jen sportovní událostí, ale i možností navázat hodnotná přátelství a získat zdravé sebevědomí. Třináctiletá tradice je důkazem oblíbenosti a dobré úrovně této sportovní akce.

První turnaj dětských domovů v sálové kopané uspořádal Dětský domov DOMINO již v roce 1994. Zúčastnilo se ho 14 sedmičlenných družstev z různých koutů ČR. O dva roky později přijely i děti z Regensburgu a v roce 1999 i mužstvo z Dětského domova Saint Sebastien (Francie). V letošním roce je přihlášeno 19 družstev dětských domovů z celé ČR a 3 družstva ze zahraničí (2 družstva z Německa a 1 družstvo z Francie). V těchto 21 družstvech je soustředěno 175 sportovců. 



[1] Dětský domov Domino je jeden ze 7 dětských domovů, které na svém území zřizuje Plzeňský kraj. Jedná se o dětský domov, který jako jeden z prvních dětských domovů začal v praxi uplatňovat výchovu dětí v rodinných skupinách. Rodinné skupiny nejsou soustředěny v jedné budově, ale dvě skupiny jsou umístěny v běžných bytech. Čtyři děti, které se připravují na budoucí povolání, bydlí v garsoniérách. Byty i garsoniéry jsou umístěny v různých částech města. Ředitelce tohoto domova se podařilo zajistit i dva tzv. „startovací byty“ pro mladé lidi, kteří musí dětský domov opustit a nemají se kam vrátit.