Tvořivý učitel 2009

obrazek
18. prosince 2009 12:27, aktualizováno 11:27,
 

Výsledky již sedmého ročníku soutěže Tvořivý učitel byly dne 17. 12. 2009 slavnostně vyhlášeny v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje. Nejúspěšnější tvořivé učitele přivítali jak zástupci vyhlašovatele této soutěže, Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Plzeň (dále jen KCVJŠ Plzeň), tak zástupci Plzeňského kraje včele s členem Rady Plzeňského kraje Jiřím Stručkem a vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu KÚPK JUDr. Jaroslavou Havlíčkovou.

 

Prvenství v soutěži patří PaedDr. Jitce Voráčové z Gymnázia Luďka Pika, která zvítězila s prací s názvem „Využití grafického programu ChemSketch pro výuku chemie na počítači – Kreslení chemických aparatur“. Druhé místo společně obsadily Mgr. Vladimíra Bezpalcová a Mgr. Zdeňka Pavlíčková, obě ze Střední odborné školy profesora Švejcara v Plzni. Na této škole působí také Mgr. Ladislava Skalová, která obsadila třetí místo. „Všem úspěšným učitelkám patří má velká gratulace a hlavně poděkování za to, že se snaží realizovat se ve své práci novými nápady a podporují tak zájem žáků  o vyučovaný předmět,“ uvedl radní Jiří Struček.

 

Cílem soutěže Tvořivý učitel je podpora rozvoje tvůrčího potenciálu pedagogické veřejnosti v podobě soutěžení prezentace a následného publikování nejlepších odborně metodických prací a výukových pomůcek. Učitelé měli možnost přihlásit se do soutěže buď se zpracovaným učebním textem, nebo učební pomůckou. Všechny práce musely být původní a zatím nepublikované. Soutěžní práce budou k nahlédnutí v knihovně KCVJŠ Plzeň a zároveň budou prezentovány na webovém modulárním systému centra.

 

Soutěž byla financována prostřednictvím projektu Další vzdělávání pedagogických pracovníků v Plzeňském kraji v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Část finančních prostředků poskytl také Plzeňský kraj.

 

 

 

Radní Jiří Struček blahopřeje PaedDr. Jitce Voráčkové z Gymnázia Luďka Pika, která zvítězila v soutěži Tvořivý učitel 2009.

 

 

 

Čtyři nejúspěšnější učitelky – zleva: Mgr. Ladislava Skalová, Mgr. Zdeňka Pavlíčková, Mgr. Vladimíra Bezpalcová a PaedDr. Jitka Voráčová.