Udílení ceny Euregia Egrensis za rok 2011

obrazek
07. listopadu 2011 16:47, aktualizováno 15:47,
V sobotu 22. října 2011 se na zámku Wernberg konalo slavnostní předání ceny Euregia Egrensis. V oblasti „Pracovní trh, škola, vzdělávání“ zvítězili Europa-Berufsschule Weiden, sdružení Youcomp Weiherhammer a Střední průmyslová škola, Tachov, Světce 1.

Cenu obdrželi za společný projekt Německo-české odborné třídy pro obor mechanik strojů a zařízení. Osm českých a osm německých žáků střídavě pobývalo v odborné škole ve Weidenu, nebo na praxi ve Weiherhammeru a v Tachově. V roce 2010 získali německý výuční list, který jim zajišťuje pracovní uplatnění ve firmách na obou stranách hranice.

„Naše škola si udělení ceny Euregia Egrensis velmi váží. Je pro nás poděkováním a také povzbuzením pro další činnost. Zároveň je i milým závazkem, abychom přeshraniční spolupráci dále rozvíjeli. Věříme, že i nadále budeme mít oporu v Plzeňském kraji, bez jehož finanční pomoci bychom projekt nemohli uskutečnit. Děkuji za tuto vstřícnost a podporu,“ řekla ředitelka Střední průmyslové školy, Tachov, Světce 1 Jana Hčková. „Projekt je svým rozsahem a zaměřením ojedinělý. Proto si jeho realizátoři cenu právem zaslouží,“ dodal Jiří Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport.

 

 

Zástupci vítězů na nádvoří zámku Wernberg.