Ukončení VI.ročníku programu ZKUSME TO

obrazek
19. května 2009 15:14, aktualizováno 14:14,
V prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje se 18. května 2009 uskutečnilo Slavnostní vyřazení programu ZKUSME TO sociálně aktivizační služby.

Příjemného setkání se zúčastnili nejen uživatelé služby, jejich asistenti a rodiče, ale také celá řada příznivců programu.

 

Posláním programu ZKUSME TO je prostřednictvím sociálně aktivizační služby poskytovat, lidem s mentálním nebo kombinovaným postižením z Plzně a okolí, podporu v rozvoji a uplatňovat sociálních dovedností. Smyslem programu je vést uživatele k odpovědnosti a v co největší možné míře k samostatnému rozhodování.

 

Program ZKUSME TO nabízí služby lidem s mentálním nebo kombinovaným postižením z Plzně a okolí ve věku 15 až 45 let, jejichž potřebou je rozvoj dovedností a návyků, které podpoří další zapojování do běžného života většinové společnosti.

 

Uživatel po úspěšném absolvování vybrané činnosti cestuje po Plzni a okolí, využívá veřejné služby (nakupování, úřady), v základech ovládá PC a internet, umí v základu pečovat o domácnost, ví, co vše je třeba k tomu, aby si našel práci, ví, jak aktivně trávit volný čas, je v kontaktu s vrstevníky.

            

                       účastníci slavnostního vyřazení programu ZKUSME TO

 

            

S krátkým projevem a poděkováním vystoupila např. Šárka Káňová z katedry pedagogiky FPE ZČU v Plzni.