Veletrh ITEP 2011

obrazek
20. října 2011 17:12, aktualizováno 16:12,

7. ročník veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2011se letos poprvé konal v prostorách nové haly TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech. Na ploše 1650 m2 postavilo své stánky 125 vystavovatelů. Své zástupce tu měla Francie, Chorvatsko, Bavorsko, Slovensko a poprvé v historii veletrhu také Indie.

V rámci slavnostního zahájení ITEPu 2011 byly vyhlášeny výsledky hned dvou soutěží- Soutěž propagačních materiálů cestovního ruchu a Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje.

Soutěž propagačních materiálů cestovního ruchu

Hodnoceny byly propagační materiály v rámci 4 soutěžních kategorií. Vyhodnocení dopadlo následovně:

Kategorie- Image materiály:

  1. místo : Královehradecký kraj
  2. místo :Vysočina Tourism
  3. místo : Posázaví o.p.s.    

Tematicky zaměřené info-materiály:

  1. místo: Ústecký kraj
  2. místo: Moravskoslezský kraj
  3. Hausbóty Bockl s.r.o.

Informační brožury – průvodci, tematické stezky:

  1. místo: Centrum Bavaria Bohemia
  2. místo: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy
  3. místo: Ústecký kraj

Mapy:

  1. místo: Ústecký kraj
  2. místo: Region Slovácko
  3. místo: Czech Tourism

Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje

Gastronomickou soutěž „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“  určenou středním školám na území Plzeňského kraje vyhlásil Plzeňský kraj poprvé s cílem aktivně seznámit středoškolskou mládež s kvalitní regionální potravinou a zároveň podpořit tradiční krajové receptury. Ve finálovém praktickém kole vybrala odborná porota jako vítězný tým - soutěžní tým Hotelové školy, Plzeň.

Pětičlenná porota ochutnávala a hodnotila pokrmy v tomto složení: radní Plzeňského kraje Miroslav Brabec, Jana Bradová z OŠMT KÚPK, odborník na regionální potraviny a předseda Krajské agrární komory Plzeň Jaroslav Šíma, Executiv chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín a „Kluk v akci“ Ondřej Slanina.

Vítězný tým porota ocenila za profesionální přístup a originální pokrm. Jako předkrm žáci hotelové školy naservírovali terinku z uzeného klatovského tolstolobika na trhaném listovém salátku s grilovanými cherry tomaty a jako hlavní chod vepřovou panenku grilovanou ve slanině s pivní omáčkou, zelným muffinem a restovanými jablky.

Druhý a třetí tým Střední školy, Bor byly na takové soutěži poprvé, přesto jejich soutěžní menu sýrová terina se švestkami v portském víně, šulíci proložené kysaným zelím

a Přešínskými špekáčky podávané s plátky Víkendového chleba nebo parfait z uzeného tolstolobika podávaný s listovým salátem, pivní guláš podávaný se svazkami lusků a opečenými nudlemi byly vynikající. 

Zaslouženou odměnu pro soutěžící týmy byly finanční šeky věnované Plzeňským krajem.

ITEP 2011

stánek Plzeňského kraje

hejtman Milan Chovanec a radní Plzeňského kraje Václav Koubík u stánku slovenského vystavovatele

vítězný tým gastronomické soutěže - Hotelová škola Plzeň