Venkov a jeho rozvoj

obrazek
14. května 2008 09:07, aktualizováno 08:07, Mgr. Jana Filípková
 

Konference se uskuteční ve čtvrtek 5. června 2008 v kongresovém sále SIC České zemědělské univerzity v Praze (Kamycká 129, Praha 6), uzavírka přihlášek je do pátku 23. května 2008.

Hlavním cílem konference je představit možné nástroje i metody obnovy resp. rozvoje venkova a diskutovat zkušenosti s jejich implementací. V rámci konference bude kladen důraz na představení možných nástrojů, které mohou mít pozitivní vliv na zaměstnanost na venkově a tudíž i na jeho větší ekonomickou soběstačnost a udržitelnost.

Druhým hlavním cílem konference bude zhodnotit dosavadní zkušenosti s problematikou rozvoje resp. obnovy venkova společně s aktéry, kteří tuto problematiku řeší přímo v jednotlivých venkovských obcích, mikroregionech či místních akčních skupinách. Z tohoto důvodu je velký prostor v rámci konference věnován panelové diskusi, kde budou mít zástupci těchto subjektů možnost se podrobně zabývat výše uvedenými tématy.

Konference je rozdělena do tří bloků. V rámci prvního bloku proběhne prezentace výstupů projektu „Podpora zaměstnanosti na venkově prostřednictvím poskytování mikropůjček a vzdělávání venkovského obyvatelstva“, který je realizován za podpory EU prostřednictvím iniciativy CIP EQUAL.

Druhý blok tvoří prezentace postupů, jež umožní efektivně hodnotit dopady metod rozvoje resp. obnovy venkova na venkovské obce či regiony. Poslední, třetí blok je kompletně věnován diskusi a předávání praktických zkušeností místních rozvojových aktérů s problematikou venkovského prostoru. Diskuse bude probíhat za účasti odborníků (v případě panelu č. 3 zástupců) na tato témata, hlavní slovo budou mít účastníci z obcí, mikroregionů a místních akčních skupin.

 

Soubory ke stažení