Vernisáž 18. ročníku prestižní přehlídky české architektury Grand Prix Architektů 2011

obrazek
11. července 2011 15:28, aktualizováno 14:28, Mgr. René Zeithaml

V budově krajského úřadu Plzeňského kraje se 11. července konala vernisáž 18. ročníku prestižní přehlídky české architektury Grand Prix Architektů 2011, kterou vypisuje Obec architektů. Celý projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury a spolupořadatelem je Národní galerie v Praze.
V letošním 18. ročníku bylo přihlášeno celkem 84 projektů v 7 kategoriích. Porota udělila Cenu GPA 2011, kterou získala novostavba Bytový dům s tělocvičnou Praha pana Petra Buriana, dále bylo uděleno 11 cen a 6 čestných uznání v jednotlivých kategoriích. Slavnostní vyhlášení a udělení cen se konalo v květnu ve Veletržním paláci v Praze a nyní výstava putuje po všech krajích republiky.
Z území Plzeňského kraje se soutěže zúčastnily dvě stavby – z kategorie Architektonický design-drobná architektura-výtvarné dílo v architektuře - Tři kašny v Plzni MgA Ondřeje Císlera (AOC) a z kategorie Krajinářská a zahradní tvorba – realizace soukromé zahrady Martina Radošová (Gardpro). Plzeňské kašny získaly Čestné uznání. V kraji pak získaly i titul Stavba roku.

Přehlídka nejen oceněných staveb je k vidění v prostorách chodby ve 2.patře Krajského úřadu Plzeňského kraje do 12. srpna 2011.

Návštěvníci vernisáže si prohlížejí vystavované stavby