Vodácké putování hejtmana po Otavě

20. července 2007 15:49, aktualizováno 14:49,

Na podporu cestovního ruchu v povodí řeky Otavy uspořádal hejtmana Petr Zimmermann propagační plavbu po Otavě. Společně s ním ve čtvrtek 19. července usedli do kánoí i náměsktyně pro cestovní ruch Olga Kalčíková, radní pro regionální rozvoj a EU Jiří Kalista, starostka Horaždovic Jindřiška Jůdová a starosta Hartmanic Jiří Jukl. Společně spluli zlatonosnou řeku v úseku Sušice - Horažďovice.

 

V předvečer této plavby, tj. ve středu 18.7.2007, se uskutečnilo setkání hejtmana se starosty obcí právě z povodí řeky Otavy. Na setkání se hovořilo především o možnostech rozvoje cestovního ruchu a turistiky v této oblast, a to nejen v souvislosti s vodáctvím. Nechyběla ale otázka protipovodňových opatřeních, které v povodí řeky se již uskutečnily či které jsou plánovány. Krátce byli starostové také informováni o oblastech čerpání dotací z EU v novém období 2007-2013. Hejtman se také zajímal o problémy obcí a uvedl, že pokud to bude v silách kraje, je Plzeňský kraj obcím připraven pomoci ať již po stránce finanční či morální.

 

Vodácké putování na podporu cestovního ruchu uspořádal hejtman již potřetí, v minulých letech se akce konala na řece Berounce.

 

Hejtman Petr Zimmermann a náměstkyně hejtmana Olga Kalčíková

na začátku plavby v Sušici.

 

Zastávka v Dobršíně a setkání se starostou a místostarostou obce.

 

Druhá a poslední zastávka během plavby byla v obci Velké Hydčice,

kde vodáky přivítal starosta obce.

 

Počasí bylo nádherná a tak všichni účastníci plavby dorazili do Horažďovic

s dobrou náladou.