Vyhlášen další ročník soutěže "Stavba roku Plzeňského kraje"

20. ledna 2006 14:34, aktualizováno 13:34, Mgr. Jana Filípková
 

  

Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a primátora města Plzně je vyhlášen další, v pořadí již 3. ročník soutěže „Stavba roku Plzeňského kraje“[1].

Snahou organizátorů[2] je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní stavitelství a architektury Plzeňského kraje. Soutěž je vypisována na podporu kvalitní komplexní realizace od architektonického pojetí až po řemeslný detail. Je určena pro stavby realizované na území Plzeňského kraje bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace firem realizátorů.

Do 31. ledna 2006 mohou být do soutěže zapsány stavby uvedené do provozu nebo zkolaudované v období od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2005, které nebyly přihlášeny v předchozím ročníku soutěže. Přihlášku do soutěže může podat fyzická nebo právnická osoba, která stavební dílo prováděla nebo se podílela na jeho projekci a realizaci.

Stavby budou vyhodnoceny ve čtyřech kategoriích, a to: novostavby budov, rekonstrukce budov, dopravní a inženýrské stavby a poslední soutěžní kategorií jsou průmyslové a sportovní stavby.

Pro nominaci na ocenění titulem „Stavba roku Plzeňského kraje 2005“ vybere porota nejvýše 3 stavby v každé kategorii, tzn. celkem max. 12 staveb. Porota má právo některé z cen neudělit. Na titul „Stavba roku Plzeňského kraje 2005“, bez rozlišení pořadí, budou porotou vybrány nejvýše 4 stavby z nominovaných.

Nominace a vítězné stavby budou vyhlášeny v rámci slavnostního večera 11. ročníku stavební výstavy „For Arch Plzeň 2006“.

 

 

 

 

 



[1] V roce 2004 byly „Stavbou roku Plzeňského kraje“ oceněny dvě stavby, a to konkrétně 9-ti podlažní objekt obchodně administrativní budovy HANNAH CZECH a.s. na Americké třídě v Plzni a budova Elektrotechnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni na Borských polích.

V druhém ročníku soutěže na „Stavbu roku Plzeňského kraje“ bylo nominováno celkem 10 staveb ze 16-ti přihlášených a titul „Stavba roku Plzeňského kraje“ získaly následující tři stavby: přeložka silnice I/27 Tyršův sad – Sukova, Vývojové centrum – Městský industriální park Borská pole a rekonstrukce Měšťanské besedy v Plzni

 

[2] Vypisovatelé soutěže jsou Plzeňský kraj a Město Plzeň, spoluvypisovatelé Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, Česká komora architektů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Český svaz stavebních inženýrů. Organizátorem soutěže je společnost ABF, a.s..