Vyhlášení dotačního programu PK v oblasti ochrany vod

obrazek
03. května 2004 15:07, aktualizováno 14:07, Mgr. Jana Filípková
  

V pátek 30. dubna 2004 byl v Plzeňském kraji vyhlášen dotační program v oblasti ochrany vod. K tomuto programu Rada Plzeňského kraje na svém jednání dne 20. dubna 2004 schválila usnesením č. 2819 / 04 Pravidla Plzeňského kraje pro poskytování finančních prostředků pro oblast ochrany vod - výstavba, rekonstrukce a modernizace ČOV a kanalizací. Tento program byl až do minulého roku plně v kompetenci Ministerstva životního prostředí České republiky.

Žádosti jsou přijímány průběžně během celého roku. Žadateli mohou být obce, subjekty vzniklé jejich sdružením a akciové společnosti vodovodů a kanalizací zajišťující odvádění a čištění odpadních vod z obce vlastněné z více než 50 % veřejným sektorem.

            Finanční dotace bude poskytována na výstavbu, rekonstrukci a modernizaci čistíren odpadních vod a kanalizací ve variantě řešení obsaženém nebo podporovaném Plánem rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje. Na základě doporučení hodnotící komise[1] a Rady PK rozhodne o přidělení dotace Zastupitelstvo Plzeňského kraje.

Účelová dotace bude poskytována do výše 70 % uznatelných rozpočtových nákladů na realizaci akce, maximálně do výše 5-ti milionů korun. Dotace z tohoto programu není určená na: domovní čistírny odpadních vod, na kanalizační přípojky, na kanalizaci v případě, že obec nemá zajištěno čištění nebo předčištění odpadních vod (výjimkou může být výstavba kanalizace v souvislosti s budováním dopravní infrastruktury vyjma místních komunikací) apod.

Případní žadatelé o dotaci získají potřebný formulář přímo na Odboru životního prostředí KÚPK či na webových stránkách úřadu http://www.plzensky-kraj.cz/article.asp?itm=11525.



[1] Rada PK jmenovala hodnotící komisi ve složení: Stanislav Rampas – náměstek hejtmana PK, Ing. Vladislav Vilímec – náměstek hejtmana PK, Ing. Pavel Stelzer – radní PK, Jan Toman – radní PK, Mgr. Vladimír Dlouhý – vedoucí Odboru ŽP KÚPK, RNDr. Emil Chochole – vedoucí Odboru RR KÚPK a člen Komise životního prostředí RPK