Výjezdní rada a setkání starostů okresu Rokycany

obrazek
12. května 2011 15:56, aktualizováno 14:56,

Plzeň/Rokycany, 10.5. 2011- Na své 80. jednání vyjela Rada Plzeňského kraje do Rokycan. Po skončení jednání členové RPK navštívili Rokycanskou nemocnici, Hvězdárnu, Kovohutě, Muzeum Dr. Bohuslava Horáka, Domov sociálních služeb Liblín, Domov Harmonie v Mirošově, OU Těně a zámek ve Zbiroze.
Rada Plzeňského kraje na svém 80. jednání jmenovala členy Rady kraje pro rozvoj lidských zdrojů Plzeňského kraje. Předsedou byl jmenován náměstek hejtmana Jiří Struček a místopředsedou náměstek Ivo Grüner. Rad kraje pro rozvoj lidských zdrojů PK má také dalších 12 členů. Své zástupce tu má například Úřad práce v Plzni, Krajská hospodářská komora PK, Regionální Rada odborových svazů PK, ZČU Plzeň a další.

Rada PK schválila vstup Plzeňského kraje do Národní sítě Zdravých měst ČR.  Záměr ještě musí projít Zastupitelstvem Plzeňského kraje.  Členství umožní PK  pokračovat  v kvalitním strategickém rozvoji a vnější komunikaci za využití mezinárodních standardů a zastřešení mezinárodními institucemi budovat „image„ kraje. Nedílnou součástí je podpora rozvoje koncepčních podmínek pro zlepšení zdraví. Podmínkou vstupu kraje jako člena do NSZM je schválení vstupu do kraje a přijetí „Deklarace Projektu Zdravý Plzeňský kraj“ ze strany Zastupitelstva PK. Deklarací Projektu se kraj zasazuje o plnění doporučení mezinárodních dokumentů EU a OSN, zejména „Agendy 21“ a „Zdraví 21“

Plzeňský kraj poskytne finanční dar v celkové výši 1 milion 50 tisíc korun všem okresním Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska v Plzeňském kraji na zabezpečení jejich činnosti v oblasti odborné přípravy jednotek, práce s mládeží a preventivně výchovné činnosti na úseku požární ochrany. Částka bude rozdělena rovným dílem tzn. 150 tisíc na okres. Náklady na činnost Sdružení jsou obecně hrazeny z vlastních příjmů, které jsou tvořeny členskými příspěvky a dotacemi ze státního rozpočtu. V letošním roce došlo ke snížení těchto dotací, což může způsobit utlumení činnosti sdružení, které evidují v Plzeňském kraji celkem 35 865 členů, z čehož je 3 860 členů do 18 let. Sdružení se ve velké míře věnuje výchově mladé generace, zabezpečuje jejich využití ve volném čase po stránce sportovní i společenské. Dar hasičům projde schvalováním Zastupitelstva PK.

Na základě žádosti starosty města Kralovice schválili členové Rady Plzeňského kraje přidělení 20.000Kč dotace na přípravu výstavby dětského dopravního hřiště v areálu SOŠ v Kralovicích. Z hlediska zajištění kvalitní přípravy žáků škol na pohyb v běžné dopravě je dopravní hřiště velmi důležité.  Uživatelé dopravní hřiště v areálu školy by mohli k teoretické přípravě využívat i prostory školních učeben, které nyní SOU Kralovice nevyužívá. Dotace pro Kralovice ještě projde schvalováním Zastupitelstva PK  9.června 2011.

Upload souboru na server

V.Šimánek a F.Bláha s ředitelkou nemocnice v Rokycanech H.Perkovou

radní se zastupitelkou Z.Hornofovou při prohlídce Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech

ředitel Domova soc.služeb Liblín Petr Kounovský vítá delegaci

hejtman M.Chovanec navštívil s kolegy Dům Harmonie v Mirošově

I.Grüner a J.Struček ve Hvězdárně Rokycany

návštěva zámku Zbiroh

setkání starostů okresu Rokycany ve Volduchách