Výstava For Arch Plzeň 2005

obrazek
02. února 2005 16:56, aktualizováno 15:56, Mgr. Jana Filípková

 

 

Již podesáté bude město Plzeň dějištěm výstavy stavebnictví, bydlení a úspor energií FOR ARCH Plzeň. Letošní ročník odborné výstavy se bude konat ve dnech 17. - 19. 3. 2005 v Domě Kultury INWEST - K. Nad akcí převzali záštitu hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann, primátor města Plzeň Ing. Miroslav Kalous a předseda Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje Ing. Zdeněk Mužík.

 

Výstava, která je určena všem, kdo si chtějí pořídit nebo zlepšit své bydlení, se stala významnou regionální akcí. Odborné firmy oceňují možnost prezentace aktuální nabídky svého sortimentu, návštěvníci zase vítají jedinečnou šanci získat ucelený přehled o současných trendech v oblasti stavebnictví, bydlení a úspor energií. O velkém zájmu vystavovatelů svědčí čísla z minulého ročníku. Loni se výstavy zúčastnilo 68 firem z oblasti stavebnictví, bydlení, výstavby, energetiky a úspor energií. Poprvé se prezentovala Itálie, letos jsme o výstavě již koncem minulého roku informovali prostřednictvím příhraničních programů bavorské a saské firmy. Expozice zaplnily všechny sály a dvě podlaží Domu Kultury INWEST - K. Osm vystavovatelů se představilo venkovními expozicemi na terase.

 

Každoročně jsou nezbytnou součástí výstavy FOR ARCH Plzeň doprovodné programy.

 

Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží 17. března 2005 v 10.00 hodin. Téhož dne se bude v Technickém kabinetu konat seminář „Doprava Plzně a Plzeňského kraje“, který je připravován ve spolupráci se Státním fondem dopravní infrastruktury a akciovou společností Stavby silnic a železnic a bude věnován informacím o systematickém řešení dopravy regionu.

 

Završením prvního dne výstavy bude Galavečer, na němž budou vyhlášeny nominace a vítězné stavby 2. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje. Cílem soutěže je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní stavitelství a architektury v Plzeňském kraji.

 

Přihlášky do soutěže je možné podávat do 11. února 2005 na Zastoupení ABF, a.s. Plzeň.

 

Určitě také zaujmou soutěže o nejlepší exponát - GRAND PRIX a nejlepší expozici TOP ARCH. Porotu všech soutěží tvoří odborníci z Plzeňského kraje.

 

V průběhu výstavy si návštěvníci budou moci zakoupit odbornou literaturu nejen z oblasti stavebnictví, architektury, interiérů a bydlení. Z širokého sortimentu si nepochybně vybere každý.

 

Ředitel Nakladatelství ARCH Ing. Martin Dostoupil doporučuje zejména knižní novinku Nízkoenergetický dům, ve které její autor ing. arch. Pavel Šmelhaus představuje deset konkrétních staveb.

 

 

Soubory ke stažení