Z 59. jednání Rady Plzeňského kraje

obrazek
31. října 2007 16:11, aktualizováno 15:11, Mgr. Jana Filípková

 

 

 

ROZPOČET PLZEŇSKÉHO KRAJE NA ROK 2008

Členové Rady PK na svém jednání vyjádřili souhlas s předloženým rozpočtem Plzeňského kraje na rok 2008. Rozpočet i pro příští rok je sestaven jako vyrovnaný a obsahuje celkové příjmy ve výši 3 421 603 tis. Kč a celkové výdaje ve výši 3 421 603 tis. Kč, z čehož rozpočtová rezerva dosahuje výše 86 728 tis. Kč.

Daňové příjmy byly v porovnání s předchozím rokem navýšeny o 10%. Navýšení odpovídá předpokládané dynamice nárůstu daňových výnosů v roce 2008, kdy dochází k navýšení sazby DPH.

I pro rok 2008 jsou největší výdaje z rozpočtu PK, dosahující 43,8% z celkových výdajů kraje, určeny pro oblast dopravy.

 

 

POSKYTNUTÍ DOTACE

Na dnešním jednání členové Rady PK schválili jednorázovou neinvestiční dotaci ve výši 40 tis. Kč pro občanské sdružení „Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku“ na podporu festivalu vojenských hudeb v Plzni a dále schválili dotaci ve výši 20 tis. Kč. Tělovýchovné jednotě Sokol Lhůta, která je určena na úhradu startovného na Mistrovství Evropy ve stolním tenise vozíčkářů ve Slovinsku.

 

 

POČET ZAMĚSTNANCŮ ZAŘAZENÝCH DO KÚPK V ROCE 2007

Rada Plzeňského kraje každoročně podle Zákona o krajích stanoví počet zaměstnanců zařazených do krajského úřadu. V roce 2007 se podařilo udržet stejný počet zaměstnanců jako v roce 2006, který dosahuje počtu 385.

Vedení Krajského úřadu PK se snaží maximálně využívat možnosti úspor a své personální rezervy tak, aby počet zaměstnanců na rozdíl od většiny ostatních krajů zůstal již druhým rokem nezměněn.

 

 

 

 

ZAPOJENÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE DO OSLAV VÝROČÍ SPISOVATELE KARLA KLOSTERMANNA

Představitelé Plzeňského kraje schválili na dnešním 59. jednání zapojení Plzeňského kraje do oslav 160. výročí narození a 85. výročí úmrtí Karla Klostermanna připravovaných pro rok 2008 a souhlasí s vyhlášením roku 2008 jako „Roku Karla Klostermanna“ pro oblast  kultury PK.

Rada PK doporučuje Zastupitelstvu PK schválit poskytnutí účelové dotace ve výši 100 tis. Kč na částečné pokrytí nákladů v roce 2007 spojených s přípravou „Roku Karla Klostermanna“, na jehož realizaci se podílí i Jihočeský kraj.

 

 

VÝSLEDKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ FUNKCE ŘEDITELKY / ŘEDITELE ZÁPADOČESKÉ GALERIE V PLZNI

Členové Rady PK na svém zasedání jmenovali nového ředitele příspěvkové organizace  zřizované PK. Ředitelem Západočeské galerie v Plzni na základě proběhlého výběrového řízení byl jmenován Mgr. Roman Musil.

Do stanoveného termínu uzávěrky podávání přihlášek (14. září) se přihlásilo 5 uchazečů. Pouze 4 přihlášky splňovaly podmínky výběrového řízení. Komise nakonec jednomyslně doporučila RPK jmenovat do funkce Mgr. Romana Musila. Současně doporučila, aby v případě, kdyby Mgr. Roman Musil odmítl nastoupit na místo ředitele, bylo vyhlášeno nové výběrové řízení, neboť žádný další z uchazečů není vhodným kandidátem na místo ředitelky/ředitele Západočeské galerie v Plzni.

 

 

VZDÁNÍ SE FUNKCE ŘEDITELE A VZHLÁŠENÍ KONKURZNÍHO ŘÍZENÍ V DĚTSKÉM DOMOVĚ V NEPOMUKU

Členové Rady PK vzali na vědomí oznámení Mgr. Josefa Kubáně, ředitele Dětského domova v Nepomuku (příspěvkové organizace zřizované Plzeňským krajem), vzdání se funkce ředitele z důvodu odchodu do starobního důchodu k 10. lednu 2008 a souhlasí s vyhlášením konkurzního řízení na obsazení této pozice.