Z 93. jednání Rady Plzeňského kraje

30. března 2004 09:42, aktualizováno 08:42, Mgr. Jana Filípková
 

Rada Plzeňského kraje na svém mimořádném zasedání souhlasila s poskytnutím částky 8 mil. Kč,- z rozpočtu Plzeňského kraje na rok 2004 na přípravu projektu „Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy“ (projekt Čistá Radbuza). Doporučila zároveň Zastupitelstvu PK schválit uvolnění této částky na uvedený projekt. Je to již 3 roky připravovaný projekt a patří mezi nejlépe připravované prioritní projekty Plzeňského kraje, připravovaných pro financování ze zdrojů EU.

Rada dále souhlasí s vypracováním výzkumů veřejného mínění obyvatel PK. Z navržené nabídky od společnosti Stemmark schválila 2 témata pro výzkum:

1) Fungování samosprávy PK z pohledu regionální veřejnosti

2) Přeshraniční kontakty po vstupu ČR do EU

Tento výzkum si klade za cíl zjistit názorovou úroveň obyvatel tohoto regionu a to z hlediska znalostí, informovanosti, hodnocení a motivačních faktorů.

Rada PK souhlasila s poskytnutím dotací dle návrhu předloženého komisí pro rozdělování finančních prostředků v rámci „Programu podpory sociálních služeb na místní a regionální úrovni – Plzeňský kraj“ a doporučila Zastupitelstvu PK poskytnutí dotací v rámci výše uvedeného programu schválit.