Žáci pomáhali odstraňovat následky povodňových škod v Chrastavě

obrazek
06. října 2010 08:58, aktualizováno 07:58,
 

Žáci pomáhali odstraňovat následky povodňových škod v Chrastavě

V pátek 24. září se náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládež a sport Jiří Struček osobně setkal s žáky a učiteli ze Střední průmyslové školy Tachov Světce, kteří se podíleli na odstraňování povodňových škod v Chrastavě. „Všem, kteří se na této akci podíleli, bych rád poděkoval. Myslím si, že pro žáky byla tato akce velkou zkušeností nejen po stránce jejich budoucího profesního zaměření, ale byla jim především dobrou ukázkou lidskosti a solidarity,“ řekl Jiří Struček.

 Akce se zúčastnilo sedm žáků a dva učitelé odborného výcviku. V Chrastavě byli od 13. do 17. září 2010. Iniciátorem byl učitel Petr Větrovský, který společně se zástupcem ředitele pro praktické vyučování Ivanem Staňkem celou akci zorganizoval.

Práci žáků a jejich ochotu pomoci ocenili jak představitelé Plzeňského kraje, který na dopravu a nákup potřebného vybavení přispěl částkou 29 tisíc Kč, ale především občané Chrastavy.

 Náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček společně se žáky a jejich učiteli, kteří pomáhali v Chrastavě (foto:Plzeňský deník).

Pracovní tým žáků a učitelů společně s ředitelkou SPŠ Tachov Světce Mgr. Janou Hrčkovou.

 

 

 

Chrastava postižená bleskovými povodněmi.

 

 

 

Žáci opravovali sklepní prostory jednoho z bytových domů, kde nahazovali omítky.