0. ročník soutěže "Objevujte jinak!"

obrazek
24. ledna 2013 14:08, aktualizováno 06. února 2013 20:03, Mgr. René Zeithaml

0. ročník soutěže "Objevujte jinak!"

Soutěžní období:
září 2011 - červen 2012

Cíl soutěže:
Cílem 0. ročníku soutěže "Objevujte jinak!" je ohodnotit kladný přístup základních a středních škol za jejich snahu zapojit instituce neformálního vzdělávání do školní výuky a podpořit tím obohacení výuky přírodních a technických oborů.
Desítky škol dávají svým žákům prostor, aby jim instituce neformálního vzdělávání Techmania Science Center pomohla skrze svou programovou nabídku osvojit si teoretické znalosti získané ve školních lavicích; a to na základě vlastní zkušenosti a poznání, neformální a hravou formou.
Zároveň samotná realizace soutěže nabízí možnost jak managementu a učitelům škol za tento kladný přístup poděkovat a ocenit je hodnotnými benefity zejména pro jejich žáky.

Propozice soutěže:
0. ročník soutěže Objevujte jinak! byl vyhlášen v dubnu 2012 a je pilotním ročníkem projektu Objevujte jinak!, jehož rozšířený 1. ročník bude vyhlášen v březnu tohoto roku.
Nad projektem převzal záštitu hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a primátor města Plzně Mgr. Martin Baxa.
Projekt hodnotí, jak byla Techmania Science Center jako instituce neformálního vzdělávání ve školním roce 2011 – 2012 využita k doplnění výuky Vašich žáků a začleněna do učebních plánů Vašich kantorů.
V 0. ročníku soutěže Objevujte jinak! byl hodnotícím kriteriem stanoven počet žáků z dané školy, kteří ve školním roce 2011 -2012 navštívili instituci Techmania, v poměru k celkovému počtu žáků na škole.

Vyhodnocení soutěže:
Slavnostní vyhodnocení 0. ročníku proběhne dne 5. února od 10h v Techmania Science Center v Plzni.
V rámci slavnostního vyhlášení 0. ročníku Objevujte jinak! bude oceněno 10 škol, které nejlépe naplnily hodnotící kriterium soutěže.

Cena soutěže:
10 vyhodnocených škol získá neomezený počet vstupů zdarma pro všechny žáky své školy do konce druhého pololetí školního roku 2012-2013.
Platnost vstupu zdarma je garantována od 6.2.2013 do 30.6. 2013.

Benefity soutěže:
Motivační dopad pro ostatní základní a střední školy v Plzeňském kraji – jejich žáky, učitele a ředitele.