1. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
21. prosince 2016 14:15, aktualizováno 13:15, Mgr. René Zeithaml

Na krajském úřadě proběhlo 20. prosince 2016 první jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje v čele s novým hejtmanem Josefem Bernardem.

Po úvodních informacích o zřizovacích dokumentech seznámil přítomné ředitel Krajského ředitelství policie ČR Pavel Krákora s bezpečnostní situací v Plzeňském kraji v souvislosti s tranzitní nelegální migrací a situací v oblasti veřejného pořádku v souvislosti s provozem zařízení Balková. Rovněž informoval o přijatých opatřeních v souvislosti s útokem v Berlíně.

Ředitel Hasičského záchranného sboru František Pavlas provedl souhrnnou aktualizaci Krizového plánu Plzeňského kraje, posouzení přehledu možných zdrojů rizik a analýzy ohrožení, dále aktualizaci Havarijního plánu Plzeňského kraje, stav připravenosti Plzeňského kraje na řešení mimořádných událostí a následovalo projednání závěrů z kontrol prováděných v rámci prověřování havarijní a krizové připravenosti kraje u ORP, obcí, právnických osob a podnikajících osob v roce 2016.

Tajemník Bezpečnostní rady Plzeňského kraje Radek Svoboda podal informace o metodické pomoci obcím s rozšířenou působností na území Plzeňského kraje a stavu připravenosti Plzeňského kraje na řešení krizových situací.

Na závěr jednání byl projednán a schválen "Pracovní plán Bezpečnostní rady Plzeňského kraje na rok 2017". V následné diskusi byla rozebrána činnost aktivních záloh a způsob informování veřejnosti v okolí objektů skladujících nebo vyrábějících nebezpečné látky.