13. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
08. prosince 2015 16:23, aktualizováno 15:23, Mgr. René Zeithaml

Na krajském úřadě proběhlo v úterý 8. prosince 2015 13. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje.

V jeho úvodu po zahájení hejtmanem Václavem Šlajsem byli přítomní informováni o splnění přijatých usnesení.

Vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec seznámil se stavem připravenosti odborné skupiny KŠPK pro oblast regionálního rozvoje k řešení mimořádných událostí a krizových situací včetně bezodkladného provádění staveb, stavebních prací, terénních úprav a odstraňování staveb nebo porostů.

Vratislav Hubka z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje informoval o bezpečnostní situaci v kraji v souvislosti s tranzitní nelegální činností a připravenosti zařízení Balková pro příjem cizinců.

Ředitel Záchranné služby Plzeňského kraje Pavel Hrdlička seznámil přítomné s výukou laické veřejnosti v poskytování kardiopulmonální resuscitace a projektu pro zajištění dostupnosti automatizovaných externích defibrilátorů v kraji. Zároveň připomněl, že se záchranka v Plzeňském kraji již podruhé zapojila do akce "Evropský den záchrany života".

Ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas dále uvedl přehled možných zdrojů rizik na území kraje, způsoby seznámení obcí, právnických a fyzických osob s charakterem možného ohrožení na území kraje a představil připravená krizová opatření a způsob jejich provedení.

Následovalo projednání závěrů z kontrol prováděných v rámci prověřování havarijní a krizové připravenosti kraje u ORP, obcí a právnických a podnikajících osob. O metodické pomoci obcím s rozšířenou působností na území kraje seznámil tajemník bezpečnostní rady Radek Svoboda. Ten také ještě podal zprávu o připravenosti Plzeňského kraje na řešení krizových situací.

Na závěr byl projednán a schválen "Pracovní plán Bezpečnostní rady Plzeňského kraje na rok 2016".

Fotogalerie: