13. reprezentační ples Plzeňského kraje

obrazek
02. března 2016 17:18, aktualizováno 04. března 2016 12:49, Mgr. René Zeithaml

V sobotu 27. února 2016 se v Congress Centru Parkhotel Plzeň konal již 13. reprezentační ples Plzeňského kraje, na kterém se jeho návštěvníci moc dobře bavili.

Vedle tanečního vystoupení Dance Center Petry Parvoničové, Golden Big Bandu Prague a Kamélií bylo vrcholem večera vystoupení Michala Davida.

Na plese proběhla také charitativní akce, na níž došlo k slavnostnímu předání šeků Domácímu hospicu náruč a sedmi osobám, které využijí finanční částku k usnadnění každodenního života s handicapem. Celkem bylo rozděleno 323.000 korun vybraných od partnerů Plzeňského kraje takto:
Aleš (9 let) prodělal dětskou mozkovou obrnu postihující horní a dolní končetiny. Finanční prostředky ve výši 42.000 korun využije na nákup rehabilitačního stolu ke kvalitnějšímu cvičení Vojtovy metody a zimního pytle na zakrytí nohou na vozíku.
Karolínka (7 let) trpí dětským autismem středně funkčním s lehkou mentální retardací. Její hendikep se projevuje hlavně v neschopnosti verbální komunikace a nechápání běžných situací, dochází u ní k upadání do afektových stavů. Finanční dar ve výši 12.000 korun využije na nákup iPadu se speciálním softwarem, který jí pomůže v rozvoji celkových schopností.
Gabriela (42 let) prodělala plicní embolii a následné krvácení do mozku s jeho poškozením, což vedlo k postižení horních i dolních končetin. Finanční prostředky ve výši 50.000 korun využije na nákup rehabilitačního přístroje Motomed Viva pro dolní i horní končetiny.
Petr (40 let) prodělal dětskou obrnu postihující horní a dolní končetiny. Finanční dar ve výši 37.000 korun použije na nákup polohovací postele.
Jakub (11 let) prodělal onkologickou léčbu s opakovanými operacemi a následným postižením dolních končetin. Finanční dar ve výši 65.000 korun využije na doplatek na léky nehrazené z veřejného zdravotního pojištění a nákup rehabilitačního přístroje Motomed Viva pro dolní končetiny.
Jan (37 let) po záchraně tonoucího, kdy se sám topil, trpí kombinovaným postižením. Finanční dar ve výši 20.000 korun použije na nákup notebooku, potřebného softwaru a tiskárny.
Šárka (36 let) je po amputaci obou nohou, navíc trpí komplikovanou poruchou páteře. Finanční dar ve výši 45.000 korun využije na pořízení odlehčeného skládacího mechanického vozíku.
Domácí hospic Náruč - nezisková organizace, která umožňuje lidem v terminálním stádiu onemocnění dožít důstojně, v blízkosti rodiny a nejbližších přátel, s odbornou zdravotní péčí doma - tam, kde to mají rádi, kde prožili kus života. Finanční dar ve výši 52.000 korun využije na nákup zdravotnického materiálu, léků, zdravotnických přístrojů a úhradu provozních nákladů.

Fotogalerie: