16. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
13. září 2016 13:33, aktualizováno 12:33, Mgr. René Zeithaml

Na krajském úřadě se 13. září 2016 konalo 16. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje.

V úvodu jednání proběhl přehled plnění přijatých usnesení Bezpečnostní rady Plzeňského kraje od minulého jednání.

O stavu připravenosti odborné skupiny styku s médii a se zahraničím k řešení mimořádných událostí a krizových situací seznámila členy Bezpečnostní rady PK vedoucí Oddělení mediální komunikace a marketingu Šárka Stará a poté o stavu připravenosti odborné skupiny právní a legislativní vedoucí Odboru právního a legislativního Daniel Hajšman. Vedoucí Odboru zdravotnictví Jan Karásek poinformoval o stavu připravenosti k řešení mimořádných události a krizových situací odborné skupiny zdravotnictví.

Ředitel Krajského ředitelství policie PK Pavel Krákora podal informace o bezpečnostní situaci v Plzeňském kraji v souvislosti s tranzitní nelegální migrací a o provozu zařízení Balková v systému příjmu cizinců

Projednání návrhu ročního plánu kontrol na rok 2017 k prověřování připravenosti obcí s rozšířenou působností, obcí, právnických osob a podnikajících osob na řešení mimořádných událostí a krizových situací bylo téma pro ředitele HZS PK Františka Pavlase.

Tajemník Bezpečnostní rady PK Radek Svoboda informoval o stavu připravenosti odborné skupiny zajištění obrany ČR k řešení mimořádných událostí a krizových situací.

Následovalo schválení požadavků na finanční zabezpečení příprav na řešení mimořádných událostí a krizových situací v roce 2017, projednání návrhu ročního plánu cvičení orgánů krizového řízení a složek IZS Plzeňského kraje v roce 2017 a seznámení s návrhem „Pracovního plánu Bezpečnostní rady Plzeňského kraje na rok 2017".

Fotogalerie: