35. ročník krajské přehlídky SOČ Plzeňského kraje

obrazek
02. května 2013 13:49, aktualizováno 12:49, Mgr. René Zeithaml

Na Gymnáziu Luďka Pika v Plzni proběhl 30. dubna 2013 35. ročník Krajské přehlídky Středoškolské odborné činnosti Plzeňského kraje. Do krajské přehlídky postoupilo z okresních kol 41 prací (52 soutěžících) v šestnácti oborech.

Slavnostního zahájení této soutěžní přehlídky se zúčastnil Jiří Struček, náměstek hejtmana PK pro oblast školství, tělovýchova a sport, Ludmila Novotná z oddělení mládeže a sportu OŠMS KÚPK, Zuzana Švehlová z oddělení organizace školství OŠMS KÚPK a Zdeněk Mádr, místostarosta plzeňské ÚMO 4. Krajskou přehlídku zahájil ředitel Gymnázia L. Pika Aleš Janoušek.

Porotci letošního krajského kola vysílají do Celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti v Brně 10 prací, dvě práce budou z druhého místa v daném oboru licitované ústřední komisí Středoškolské odborné činnosti k postupu.

Krajská přehlídka Středoškolské odborné činnosti je soutěží talentovaných středoškoláků v řešení odborných prací v 18 vědních oborech. Cílem této soutěže vyhlašované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a podporované Krajským úřadem Plzeňského kraje je vést talentované žáky k samostatnému a tvořivému přístupu při řešení odborných problémů.

Gymnázia L. Pika je již téměř 20 let organizátorem této soutěže na krajské úrovni a v příštím roce bude dokonce hostitelem celostátní přehlídky.

Fotogalerie: