5. partnerské fórum projektu "Plzeňský kraj a Horní Falc – evropští sousedé"

obrazek
31. března 2014 13:30, aktualizováno 12:30, Mgr. René Zeithaml

Již 5. partnerské fórum projektu "Plzeňský kraj a Horní Falc – evropští sousedé" proběhlo 27. března 2014 v Regensburgu, partnerském městě Plzně. Tohoto jednodenního fóra se zúčastnili vedoucí gesčních skupin, aby si sjednotili své názory a náhled na budoucí spolupráci. Hlavními představiteli konference byli vládní prezident Horní Falce Axel Bartelt a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner. 

Po zahájení konference proběhlo představení dosavadní práce gesčních skupin, po níž následovala otevřená diskuze a výměna zkušeností s přeshraniční spoluprácí v jednotlivých oblastech - školství, hospodářství, zemědělství, ochrana životního prostředí, cestovní ruch, kultura, zdravotnictví, územní plánování, doprava.

Po skončení jednání následovala krátká procházka historickou částí města Regensburgu. Její cílem byla prohlídka kamenného mostu "Steinerne Brücke", který je součástí světového dědictví UNESCO a jeho současná rekonstrukce je financována z fondů EU. Během prohlídky mostu skupinu prováděl Alfons Swaczyna, vedoucí oddělení pro pozemní stavby stavebního úřadu města Regensburg.

Fotogalerie: