7. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje

obrazek
22. června 2018 11:26, aktualizováno 10:25, Mgr. René Zeithaml

Na krajském úřadě se 21. června 2018 konalo 7. jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje.

V úvodu ředitel Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra ČR Pavel Baclík informoval o zajištění a podpoře integrace cizinců v kraji a o provozu Zařízení pro zajištění cizinců v Balkové.

Ředitel Krajského ředitelství policie ČR Plzeňského kraje Pavel Krákora přiblížil bezpečnostní situaci v Plzeňském kraji v souvislosti s tranzitní nelegální migrací, situaci v oblasti veřejného pořádku v souvislosti s provozem zařízení Balková a vývoj dopravní nehodovosti se smrtelnými následky.

Vedoucí Odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec přiblížil stav připravenosti Krizového štábu Plzeňského kraje – odborné skupiny regionálního rozvoje k řešení mimořádných událostí a krizových situací a o stavu připravenosti Krizového štábu Plzeňského kraje – odborné skupiny sekretariát předsedy krizového štábu k řešení mimořádných událostí a krizových situací pak informoval vedoucí Odboru krizového řízení Radek Svoboda.

O způsobu zajišťování prevence kriminality a protidrogové politiky v Plzeňském kraji poreferovala Pavlína Kučerová z Odboru sociálních věcí a o projektu Bezpečný kraj pak vedoucí projektu Ivan Kraus.

Způsob zajištění organizace a koordinace humanitární pomoci, její příjem a distribuci na území Plzeňského kraje při řešení mimořádné události a krizové situace přiblížil ředitel Hasičského záchranného sboru PK František Pavlas.

Na závěr seznámil přítomné Radek Svoboda s obsahem porady tajemníků bezpečnostních rad krajů se sekretariátem bezpečnostní rady státu.