Akademie III. věku stále přijímá studenty

obrazek
02. října 2017 12:40, aktualizováno 11:40, Mgr. René Zeithaml

Akademie umění a kultury vzdělávání III. věku prodloužila příjem přihlášek ke studiu do pátku 6. října 2017. První ročník projektu připravil Plzeňský kraj a ZUŠ Terezie Brzkové v Plzni.

Akademie je určena pro vzdělávání seniorek a seniorů v umělecké oblasti a jedná se o první akademii tohoto druhu v Plzeňském kraji. Vzdělávání se uskutečňuje formou přizpůsobených individuálních nebo skupinových výuk, přednášek, cvičení, seminářů a koncertů. Studovat je možné v oboru hudebním, výtvarném, literárně-dramatickém nebo tanečním.

Nápad na otevření akademie třetího věku velmi oceňuji a jsem ráda, že za podpory Plzeňského kraje mají senioři ojedinělou příležitost, příležitost se stále vzdělávat," říká náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová. 

Studium na akademii je tříleté, rozdělené na semestry a bude zahájeno slavnostní imatrikulací, která se uskuteční 10. října 2017 v Domě hudby v Plzni. Absolventi akademie obdrží po dokončení studia absolventský list, který bude předán na slavnostní promoci.

Původní termín pro podání přihlášky 29. září byl prodloužen až do 6. října 2017. Přihlášky lze podávat v kanceláři školy (ul. Terezie Brzkové 33) nebo prostřednictvím webu www.zustb.cz.