Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje zahájila další rok

obrazek
21. února 2019 12:55, aktualizováno 11:55, Bc. Eva Mertlová

Oficiální zahájení roku 2019 má za sebou Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Slavnostní setkání proběhlo ve sportovní hale Sportovního gymnázia, Plzeň, které je jedním z partnerů akademie. Plzeňský kraj jako partnera akademie, sdružující nadějné sportovní talenty, zastupoval náměstek hejtmana Ivo Grüner. Součástí slavnostního setkání bylo také přijetí dalších talentovaných sportovců, a to celkem 15 mladých nadějí nejen pro Plzeňský kraj.

"Sport je ideální volnočasová aktivita a pokud někdo má opravdu talent a chuť se mu věnovat, je naší povinností ho motivovat i podporovat. A právě Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje je ideálním pomocníkem, který poskytuje mladým sportovcům kompletní zázemí a servis za podpory Plzeňského kraje," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Akademie působí v letošním roce v Plzeňském kraji druhým rokem. I s čerstvě přijatými sportovci má celkem 52 mladých talentů pod svými křídly a zastřešuje celkem 16 olympijských sportů. Nově se mezi ně řadí lukostřelba, rychlostní kanoistika, slalom na divoké vodě a zápas.

Podpora sportovců zahrnuje kondiční tréninky, fyzioterapii, masáže, lékařské zabezpečení, výživové poradenství nebo třeba psychologickou přípravu. V letošním roce přidala akademie také odměňování osobních trenérů. "Další změnou k lepšímu je to, že každý sport má možnost čerpat něco navíc. Ať už je to doplňkové vzdělávání, krevní testy, mentoring, speciálnější než speciální výživa, vložky do bot a spoustu dalšího. Nových služeb je opravdu hodně," uvedl manažer AIS PK Jakub Holý.

Fotogalerie