Apetit festival

obrazek
16. dubna 2012 12:40, aktualizováno 17. května 2012 09:33,

Gurmánský festival od loňského roku „řádně přibral a rozrostl se do šířky“. Druhý ročník Apetit Festivalu totiž zabere celý prostor za OC Plzeň Plaza a program je připravený nově pro dvě pódia, kde se budou střídat hudební vystoupení českých kapel.

Nechte se pozvat na Apetit festival

Apetit festival také letos spojil své jméno se soutěží pro střední školy „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“. Finálové praktické kolo soutěže se uskuteční přímo na Apetit festivalu 19. května od 14 hodin a v porotě soutěže zasedne i Zdeněk Pohlreich. Školy, které se zúčastní finálového kola a jejich soutěžní menu:

Hotelová škola Plzeň,

U Borského parku 3, 301 00Plzeň

Předkrm:

Škvarky z uzeného tolstolobika s dipem z pečeného česneku a plzeňským rozpekem podávané na salátku z pečené červené řepy

Hlavní chod:

Vepřový bůček zvolna vařený ve vakuu se zelným pyré a staročeským bramborovým píprlákem

Jemný žemlový knedlíček s jahodovou-pivní merendou a lehkou mléčnou pěnou

Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Horšovský Týn,

Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn

Uzený pstruh s koprovým dipem a opečeným rohlíkem

Hlavní chod:

Kachní prsa pečená na rozmarýnu s pivní omáčkou, se šťouchaným bramborem a opečenou zeleninou

Tvarohový dortík s mátou a jablečným pyré

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy,

Národních mučedníků 141, 339 01 Klatovy

Šumavský zelný nákyp s glazovanou karotkou

Hlavní chod:

Kuřecí roládka s cibulovo-houbovým ragú a jemnými bramborovými špalíčky

Malinovo-jahodový dezert z přírodního sýru a smetany doplněný borůvkovým žahourem a klatovskou muzikou ze sušeného ovoce.

Soutěžící pokrmy mohou ochutnat i návštěvníci festivalu, neboť pro ně budou připraveny degustační menu.