Aukce vynesla dětem přes 300 tisíc korun

obrazek
14. října 2015 10:56, aktualizováno 11:05, Mgr. Alena Marešová

Dobročinná aukce, která se uskutečnila v rámci setkání partnerů pořádaného společností OMEXOM GA Energo, vynesla částku 332 tisíc korun. Peníze pomůžou Dětskému centru Plzeň, které se stará o znevýhodněné děti.

Setkání se uskutečnilo v pátek 9. října 2015 v plzeňském Parkhotelu a za Plzeňský kraj se jej zúčastnil radní Jaroslav Šobr. „Velmi mě těší, že v Plzeňském kraji jsou společnosti s tradicí, které prosperují, ale zároveň pomáhají,“ uvedl Jaroslav Šobr na adresu společnosti OMEXOM GA Energo, která Dětské centrum podporuje už několik let.

Dražba se uskutečnila hned po skončení koncertu kapely Olympic a sám frontman skupiny Petr Janda se aukce zúčastnil coby vyvolávající. V dražbě byly tři obrazy od dětí ze Základní umělecké školy Zámeček v Křimicích a jedno plátno vytvořené malířkou Danou Raunerovou. Petr Janda poté vydražil „kšandy Petra Jandy“ s jeho vlastnoručním podpisem za částku 53 tisíc korun a následovala dražba dvou lahví brandy z roku 1993. Celkem převzala ředitelka Dětského centra Plzeň Jana Tytlová šek na částku 332 tisíc korun.

Společenská akce se konala při příležitosti významného kroku v rozvoji společnosti GA Energo technik, která po spojení se značkou Omexom nese jméno OMEXOM GA Energo s.r.o. „Naším dlouhodobým cílem je přinášet zákazníkům služby nejvyšší světové kvality a přispívat k vývoji inovativních postupů a řešení. Zároveň veškeré naše konání trvale podřizujeme principům udržitelného rozvoje a i další náš vývoj musí stát na jeho základech. Velkou příležitost k uskutečnění tohoto cíle vidíme ve  spojení s celosvětovou značkou Omexom sdružující společnosti zabývající se výrobou, přenosem, transformací a distribucí elektrické energie a vyznávající stejné hodnoty,“ uvedl v úvodu večera jednatel a generální ředitel společnosti Zdeněk Židek.

Fotogalerie: