Bezpečnostní rada zasedala na požární stanici Plzeň-Košutka

obrazek
14. června 2017 10:12, aktualizováno 09:12, Mgr. Alena Marešová

Třetí jednání Bezpečnostní rady Plzeňského kraje se uskutečnilo 13. června 2017 na požární stanici Plzeň-Košutka. Hlavním cílem jednání bylo vzájemné předání informací o stavu připravenosti jednotlivých složek IZS k řešení krizových situací na území kraje.

V úvodu setkání přítomné seznámil starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SHČMS) Jan Majer se strukturou a fungováním sdružení a připomněl některé aktivity, kterým se jeho členové věnují. Zaznělo též, že jednotky sboru dobrovolných hasičů jsou nedílnou součástí IZS a podílí se na 20 procentech zásahů při mimořádných událostech na území kraje.

Připravenost na řešení krizových situací přednesli také zástupci odborných skupin Krizového štábu Plzeňského kraje. Za odbornou skupinu školství a mládeže vystoupila vedoucí odboru školství Jaroslava Havlíčková a za odbornou skupinu logistické podpory hovořil vedoucí odboru vnitřních věcí krajského úřadu Jan Nový.

Jednání se zúčastnil také zástupce Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, který informoval o bezpečnostní situaci v kraji v souvislosti s tranzitní nelegální migrací a zmínil také kontroly cizinců, které průběžně probíhají jak na ubytovnách, tak v hostinských zařízeních. Hovořilo se také o vývoji dopravní nehodovosti a možných krocích, jak zamezit smrtelným dopravním nehodám.

Ředitel hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas přenesl informace o stavu v oblasti vyrozumění a varování obyvatelstva Plzeňského kraje za mimořádných událostí a zmínil návrhy na jeho zkvalitnění. Na programu byly také informace o plánu pokrytí kraje výjezdovými základnami Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, které poskytl ředitel záchranky Pavel Hrdlička.

Na závěr bezpečnostní rady byla připravena prohlídka požární stanice Plzeň-Košutka.

Fotogalerie: