Bílý kruh bezpečí sídlí na nové adrese

obrazek
29. září 2016 13:31, aktualizováno 12:31, Mgr. Alena Marešová

Poradna Bílého kruhu bezpečí v Plzni se otevřela veřejnosti ve čtvrtek 29. září na nové adrese, a to v Jugmannově ulici v budově Západočeské univerzity. Na zvelebení prostor nové poradny přispěl Plzeňský kraj prostřednictvím Fondu Rady Plzeňského kraje.

Slavnostního otevření poradny se za Plzeňský kraj zúčastnil hejtman Václav Šlajs a radní Jaroslav Šobr. Po uvítání přítomných hostů vedoucí pobočky Monikou Jelínkovou promluvila prezidentka Bílého kruhu bezpečí Petra Vitoušová, která připomněla 25leté výročí fungování poradny v České republice a také 18 let od založení poradny v Plzni. „Plzeňská pobočka pomáhá obětem kriminality již 18 let, přispívá rovněž k prevenci kriminality a služby nabízí klientům z celého Plzeňského kraje," shrnula prezidentka a poděkovala hejtmanovi za finanční pomoc při zařizování nového místa pro pobočku.

Hejtman ve své úvodní řeči zmínil význam a důležitost služeb, které Bílý kruh bezpečí poskytuje. „Jsem rád, že taková služba v kraji funguje. Bohužel se obávám, že bude stále více potřeba. Přeji vám proto mnoho trpělivosti a ať se vám daří vracet lidi zpět do běžného života," řekl hejtman.

Pobočka Bílého kruhu bezpečí dříve sídlila v Husově ulici v Plzni, v prostorách ZČU. Ve spolupráci s univerzitou byla pobočka nově přemístěna do Jungmannovy ulice č. 1, tedy opět do univerzitní budovy. Pobočka je pro veřejnost otevřena každé úterý a čtvrtek od 16:00 do 18:00 hodin. Více informací o Bílém kruhu bezpečí najdete na http://www.bkb.cz/

Fotogalerie: